Η Subaru κάνει ρεκόρ στον πιο δύσκολο δρόμο της Ευρώπης (Video)


Ένα Subaru STi Type RA με οδηγό τον Mark Higgins ανεβαίνει στην περίφημη διαδρομή Transfagarasan στη Ρουμανία
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/10/2018

Μετά από τα πολλά ρεκόρ που έχει καταφέρει τελευταία το ειδικά διασκευασμένο Subaru STi RA στο Nurburgring όπου έχει πέσει κάτω από τα 7 λεπτά αλλά και στο Goodwood Festival of Speed η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει σε κάτι πιο ακραίο.

Για τον σκοπό αυτό επιστράτευσε για άλλη μια φορά τον δικό της οδηγό, την παλιά καραβάνα των ράλι Mark Higgins με συνοδηγό του τον Darren Garrod και στόχευσε σε μία από τις πιο φημισμένες διαδρομές της Ευρώπης. Ο λόγος για το Transfagarasan Highway, μία λωρίδα ασφάλτου που ανεβαίνει έως τα 2.000 μέτρα στην κεντρική Ρουμανία στα Καρπάθια.

Η διαδρομή είναι 84 χιλιόμετρα και έχει 844 στροφές. Όπως λέει ο Higgins η όλη προσπάθεια θύμιζε μία τεράστια ειδική διαδρομή σε αγώνα ράλι, ενώ πάντα απρόβλεπτος παράγοντας ήταν ο καιρός που σε αυτά τα μέρη αλλάζει πολύ γρήγορα. 

Το ειδικά διασκευασμένο STI κατάφερε τελικά να κάνει την διαδρομή σε 40’58”08, κάτι που αντιστοιχεί σε μέση ωριαία ταχύτητα πάνω από 122 km/h. Eίναι χαρακτηριστικό ότι για τον μέσο οδηγό, η διαδρομή αυτή λόγω και των δεκάδων στροφών που πρέπει να παρθούν με πρώτη ταχύτητα, η διάρκεια της ανάβασης αγγίζει έως και τις τρεις ώρες!

Πατήστε το play στο video και απολαύστε μία εξαιρετική διαδρομή μαζί με ένα αυτοκίνητο και έναν οδηγό που πραγματικά χαίρονται κάθε στιγμή όλης αυτής της προσπάθειας.