Η Subaru παρουσίασε το STI E-RA Concept στο Τόκιο


Μαζί με το αγωνιστικό πρωτότυπο η φίρμα παρουσίασε και μία concept εκδοχή του Subaru Solterra που φέρει επίσης την υπογραφή STI. Δείτε τις φωτογραφίες.

  • 14/1/2022

Δυναμική παρουσία από τη Subaru στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Τόκιο. Τις προηγούμενες ώρες η εταιρεία παρουσίασε δύο εντυπωσιακά ηλεκτρικά concept τα οποία τράβηξαν το ενδιαφέρουν του κοινού. Το πρώτο είναι το Subaru STI E-RA Concept μέσω του οποίου ο κατασκευαστής στοχεύει να αποκτήσει εμπειρία στο επερχόμενο motorsport περιβάλλον που θέλει τα οχήματα να παράγουν μηδενικούς ρύπους.

Η κίνηση του αγωνιστικού έρχεται μέσα από τέσσερις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με τον καθένα από αυτούς να έχει τοποθετηθεί δίπλα σε κάθε τροχό. Την ανάπτυξή τους έχει επιμεληθεί η Yamaha, συνολικά αποδίδουν ισχύ 800 kW που αντιστοιχούν σε 1.088 PS και συνδυάζονται με μπαταρία ιόντων-λιθίου των 60kWH. Στόχος του STI E-RA Concept είναι από το 2023 και μετά, όταν θα βγει… παγανιά στο Nurburgring, να πετύχει χρόνους κοντά στο 6:40 ανά γύρο.

Ακριβώς δίπλα του τοποθετήθηκε μία άλλη εντυπωσιακή πρόταση, το Subaru STI Concept το οποίο βασίζεται στο ηλεκτρικό SUV της φίρμας, Solterra, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Οι παρεμβάσεις σε αυτή την περίπτωση αφορούν αποκλειστικά την εικόνα του μοντέλου, με την τοποθέτηση μια σειρά βοηθημάτων που αναβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή του.

Να θυμίσουμε πως το ηλεκτρικό Solterra παρουσιάστηκε ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που «πάτησε» στη φιλοσοφία του Toyota bz4X. Σχεδιάστηκε πάνω στην πλατφόρμα e-TGNA που εξέλιξαν από κοινού η Subaru με την Toyota και σε κάθε άξονα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα όπου στην τετρακίνητη εκδοχή του αποδίδει συνδυαστικά 160 kW (218 PS).