Η Subaru θα παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο και στην Ευρώπη


Το πρώτο ηλεκτρικό Subaru θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV που θα βασίζεται στην ειδική πλατφόρμα που εξελίσσει η Toyota

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SUBARU/ TOYOTA
  • 15/12/2020

Η Subaru επιβεβαίωσε την παρουσίαση ενός πλήρως ηλεκτρικού SUV και στην Ευρώπη, κάτι που αναμένεται να γίνει ίσως και του χρόνου. Παρόλο που οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ντεμπούτο του γενικά στο πρώτο μισό της δεκαετίας.

Το μέγεθός του θα είναι ανάλογο με αυτό του Forester, αλλά από τη στιγμή που η βάση του θα είναι μια νέα πλατφόρμα, εξελιγμένη ειδικά για την ηλεκτροκίνηση, δεν θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο όνομα με κάποιο πρόθεμα. Η πλατφόρμα αυτή δεν θα είναι άλλη από την e-TNGA της Toyota, που μπορεί να υποστηρίζει αυτοκίνητα με διαφορετικές διαστάσεις αλλά και χαρακτήρα.

Αυτό φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη μιας και οι σχέσεις μεταξύ των δύο ιαπωνικών εταιρειών έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό ακόμα πιο στενές. Και αυτό γιατί η Toyota αύξησε το ποσοστό της στη Subaru από το 16,83% στο 20% με αποτέλεσμα η δεύτερη να θεωρείται πλέον «συγγενής» εταιρεία της πρώτης με ότι αυτό σημαίνει.

Το βέβαιο είναι πως από τη στιγμή που και η Toyota έχει αποφασίσει να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό SUV με διαστάσεις παραπλήσιες του RAV4 είναι δεδομένο πως τα δύο μοντέλα θα εξελιχθούν παράλληλα και θα έχουν πολλά κοινά.