H Subaru θα παρουσιάσει στη Γενεύη δύο υβριδικά μοντέλα


Ο συνδυασμός ενός ηλεκτροκινητήρα με τον boxer που παραδοσιακά χρησιμοποιεί η Subaru στα μοντέλα της παρουσιάζει ενδιαφέρον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/2/2019

Οι επικείμενες πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων κάνουν την παρουσία μιας τουλάχιστον εξηλεκτρισμένης έκδοσης κάθε μοντέλου στη γκάμα κάθε κατασκευαστή. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε φυσικά να ξεφύγει η Subaru, η οποία στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου θα παρουσιάσει δύο καινούργια υβριδικά μοντέλα.

Τα οποία θα είναι φυσικά εξηλεκτρισμένες εκδοχές μοντέλων της γκάμας της, τα οποία και θα χαρακτηρίζονται ως e-boxer. Αυτό σημαίνει πως ο επίπεδος κινητήρας, ο γνωστός boxer, θα εξακολουθεί να είναι χαρακτηριστικό και των μελλοντικών Subaru. Και αυτό χάρη στα δεδομένα πλεονεκτήματά του, όπως οι ελάχιστοι κραδασμοί και η οριζόντια διάταξη των εμβόλων του που επιτρέπει τη χαμηλή του τοποθέτηση και κατά συνέπεια και την μετατόπιση του κέντρου βάρους προς τα κάτω.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος κινητήρας boxer θα χρησιμοποιείται στο υβριδικό σύστημα, το οποίο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι απλό ή plug-in. Η επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας πάντως αναφέρει «hybrid, the Subaru way» με ότι αυτό σημαίνει.

Με δεδομένη τη συνεργασία της Subaru με την Toyota -η τελευταία έχει στην κατοχή της και ένα σεβαστό ποσοστό των μετοχών της πρώτης- δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθεί ένα από τα υβριδικά συστήματα της μεγαλύτερης εταιρείας από τις δύο.