Η Suzuki ανανεώνει το Vitara


Η τωρινή γενιά του Suzuki Vitara θα ανανεωθεί αισθητικά και παράλληλα θα αποκτήσει κινητήρα 1.000 cc. Όπως και το S-Cross.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/3/2018

Το επιτυχημένο Vitara παρουσιάστηκε το 2015 οπότε λογικά μέσα στη χρονιά αναμένεται η εμφάνιση της ανανεωμένης εκδοχής του. Η οποία θα ξεχωρίζει κυρίως από τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τους διαφοροποιημένους προβολείς, που θα συνδυάζονται και με μια ελαφρώς τροποποιημένη μάσκα. Αντίστοιχης λογικής θα είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό, ενώ θα εμπλουτιστούν τόσο το διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης όσο και οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones.

Η γκάμα των κινητήρων θα συνεχίσει ως έχει, με τον ατμοσφαιρικό βενζίνης των 1.600 cc και των 120 PS και τον turbo diesel ίδιου κυβισμού και ίδιας απόδοσης, καθώς και τον turbo βενζίνης των 1.400 cc και των 140 PS. Κατά πάσα πιθανότητα θα προστεθεί και ο τρικύλινδρος turbo των 1.000 cc και των 112 PS, που χρησιμοποιείται και στο Swift. Ενδεχόμενα και με την ήπια υβριδική υποβοήθηση, καθώς και με το αυτόματο κιβώτιο, ενώ όλες οι εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες και με τετρακίνηση.

Από το καλοκαίρρι και έπειτα η Suzuki αναμένεται να παρουσιάσει και την καινούργια γενιά του Jimny, που θα διατηρήσει τις κλασικές γωνίες στο αμάξωμά του και τις μικρές εξωτερικές του διαστάσεις, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος που θα του εξασφαλίζουν, όπως και στο τρέχον μοντέλο, πολύ καλές δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο.

Ο 3-κύλινδρος turbo των 1.000 cc μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο Jimny, αν και το προβάδισμα, σύμφωνα και με την παράδοση του μοντέλου, δείχνει να το έχει ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος των 1.200 cc και των 90 PS. O οποίος και αυτός είναι διαθέσιμος και σε ήπια υβριδική εκδοχή.