Η σχεδίαση αυτής της Alpine GTA είναι εντυπωσιακή


Με άμεσες αναφορές στη διάσημη πρόγονο η Alpine GTA έχει πολύ δυναμικό και αθλητικό στυλ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/2/2021

Η εμπλοκή της Alpine στη Formula 1, αν και στην ουσία πρόκειται για μετονομασία της ομάδας της Renault, μπορεί να έχει και επίδραση και στα μοντέλα της. Μια πρώτη προσέγγιση ως προς αυτό είναι η πρόταση του βιομηχανικού σχεδιαστή Arseny Konstromin, ο οποίος έχει ιδρύσει το ομώνυμο στούντιο στο Βερολίνο και μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τις VW, Renault και Genesis, ενώ ήταν μέλος και της ομάδας που έχει σχεδιάσει το Koenigsegg Gemera.

Η Alpine GTA του λοιπόν ακολουθεί την αισθητική της κλασικής Berlinetta της δεκαετίας του ’70 σε μια σύγχρονη και πολύ ενδιαφέρουσα εκτέλεση. Χαρακτηριστικά είναι τα στρογγυλά LED φώτα ημέρας δεξιά και αριστερά της ακμής του καπό που είναι άμεση αναφορά στη θρυλική πρόγονο.

Το ίδιο ισχύει και για τις αναλογίες της, μιας και το μήκος της των 4.115 mm συνδυάζεται με ένα πλάτος 1.826 mm και ένα αναλογικά ιδιαίτερα χαμηλό ύψος 1.100 mm. Γενικά, η Alpine GTA είναι χαμηλή και δείχνει να βρίσκεται «κοντά» στο έδαφος, ενώ διαθέτει και πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως το εμπρός splitter, τον τονισμένο διαχύτη και τη μεγάλη φτερούγα.  

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το ανθρακόνημα και το δέρμα, ενώ το ταμπλό δείχνει να αιωρείται. Οπτικά ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων και οι διακόπτες και σε αντίθεση με ότι είθισται τελευταία δεν υπάρχουν οθόνες, καθώς ο σχεδιαστής ήθελε να δημιουργήσει μια μηχανική αίσθηση.

Ο κινητήρας της Alpine GTA θα μπορούσε να είναι ένα επίπεδος εξακύλινδρος της Gordini με αρκετά έντονο ήχο και εξάτμιση Akrapovic.