Η σχεδίαση της Daytona Shooting Brake Hommage ανατρέπει όσα ξέρατε για τις Ferrari


Η εξόχως ιδιαίτερης αισθητικής Ferrari Daytona Shooting Brake Hommage, θα χρησιμοποιεί ατμοσφαιρικό 12κύλινδρο μοτέρ 6 λίτρων από την 599. 

  • 9/6/2021

Ο Niels van Roij Design συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του, που αφορά τη σχεδίαση της καινούργιας Ferrari Daytona Shooting Brake Hommage, καθώς νέες φωτογραφίες του αυτοκινήτου αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν το τοπίο για το τελικό σχήμα, που θα έχει αυτό το πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας.

Τα σχέδια ζωντανεύουν τη μία και μοναδική  Daytona Shooting Brake, από τη δεκαετία του 70’, αφού η μορφή της αναδεικνύει σημαντικές ομοιότητες με εκείνη. Παρατηρώντας λοιπόν  προσεκτικά τις εικόνες, αντιλαμβανόμαστε πως διατηρεί τις αιχμηρές γωνίες στο εμπρός μέρος με τη μακριά λωρίδα φωτιστικού σώματος, ενώ πίσω η όψη παρά τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, θυμίζει τελείωμα ενός station wagon.

H Daytona Shooting Brake της δεκαετίας του  70 θα αναβιώσει με ένα νέο μοντέλο παρόμοιας αισθητικής.
H Daytona Shooting Brake της δεκαετίας του '70 θα αναβιώσει με ένα νέο μοντέλο παρόμοιας αισθητικής.

Από τη δεύτερη κολώνα και πίσω τα σκίτσα εμφανίζουν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, αλλά και διαφοροποιήσεις στο σχεδιασμό τους, καθώς η τελική μορφή που θα έχει η Daytona Shooting Brake Hommage, δεν έχει ακόμα καθοριστεί από τον Niels van Roij, αφού και ίδιος δεν έχει καταλήξει οριστικά.  

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πάτωμα, αλλά και τα μηχανικά μέρη που θα εξοπλίζουν το συγκεκριμένο μοντέλο, θα προέρχονται από την Ferrari 599, μια και ο κινητήρας πρόκειται να είναι ο ατμοσφαιρικός V12 των 6 λίτρων. Η εταιρεία σχεδιάζει την Ferrari Daytona Shooting Brake Hommage, να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της χρονιάς.