H σύγχρονη Alfa Romeo 33 Stradale γεννά την ελπίδα


Ένα ακόμα σχεδιαστικό project που έχει αφετηρία το ένδοξο παρελθόν της Alfa Romeo έρχεται να μας υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο η μιλανέζικη φίρμα θα ανακτήσει τη χαμένη λάμψη της.

  • 8/12/2020

H Alfa Romeo 33 Stradale αποτελεί ένα από τα σπανιότερα και πολυτιμότερα τετράτροχα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παράχθηκε από το 1967 έως και το 1969 σε μόλις 18 αντίτυπα αποτελώντας επί της ουσίας ένα αγωνιστικότετράτροχο με πολιτική φορεσιά.

Με τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης τοποθετημένο στην πλάτη του οδηγού να αποδίδει 230 ίππους, η Alfa Romeo 33 Stradale των μόλις 700 κιλών διέθετε -μεταξύ άλλων- και τις επιδόσεις για να υποστηρίξει την παρουσία της στο πάνθεον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκεί που θα παραμείνει μέχρι να έρθει εκείνη οι στιγμή που οι ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας αποφασίσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης το οποίο και θα επιτρέψει στην Alfa Romeo να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη της.

Για των ώρα εμείς δεν έχουμε από το να απολαύσουμε τη σύγχρονη εκδοχή της Alfa Romeo 33 Stradale, η οποία απέκτησε σάρκα και οστά μέσα από τη σχεδιαστική πένα του Simone Cistulli.

Πρόκειται για ένα άκρως φουτουριστικό και… επιθετικό coupe, το οποίο αν μη τι άλλο δείχνει ποιος είναι ο δρόμος που χρειάζεται να ακολουθήσει η Alfa Romeo ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες και να χτίσει και πάλι τον μύθο των προηγούμενων δεκαετιών.

Μάλιστα η εμπλοκή της Alfa Romeo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική αφορμή ώστε η μιλανέζικη φίρμα να περάσει ξανά στην παραγωγή μια πραγματική εξωτικήκατασκευή, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή που στην γκάμα της συναντούσεκανείς την οκτακύλινδρη8C Competizione.

Διαβάστε ακόμα:

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato: Μια άγνωστη ιταλίδα Θεά

Η ιστορία των Alfa Romeo 33 Stradale, Carabo και Montreal