Η σύγχρονη εκδοχή της Porsche 904 διαθέτει τεχνολογία από την 918 Spyder


Οι κόμπακτ διαστάσεις και οι πολλοί ίπποι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερα ελκυστικό συνδυασμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Alan Derosier
  • 5/8/2020

Η ιδέα του Alan Dorosier είναι απλή: ο συνδυασμός της τεχνολογίας της μέχρι τώρα ναυαρχίδας της Porsche, της 918 Spyder, με ένα σχετικά μικρό αμάξωμα στις διαστάσεις της 718 Cayman και σε μια τιμή σημαντικά πιο χαμηλή από αυτήν του hypercar της γερμανικής εταιρείας.

Στην περίπτωση αυτή το bonus θα είναι μια σύγχρονη εκδοχή της εικόνας της 904 που εμφανίστηκε για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του ΄60.

Μάλιστα οι επιρροές από την αρχέτυπη 904 είναι εμφανείς σχεδόν παντού. Από το σχήμα που έχουν οι πόρτες μέχρι την εισαγωγή αέρα πίσω από αυτές, ενώ τα LED φώτα μπροστά και πίσω είναι εμπνευσμένα από το πρωτότυπο Mission E Concept και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ωραίου κράματος μεταξύ παλιού και νέου.

Η 904 Carrera GTS, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, έχει κατασκευαστεί μόλις 106 φορές, ενώ η Porsche δεν είχε υλοποιήσει τα εκατοντάδες αιτήματα αγοράς για μια έκδοσή της που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους.

Έτσι η 904 παρέμεινε εξαιρετικά σπάνια, ενώ η σύγχρονη εκδοχή της με βάση την ιδέα και την προσέγγιση του Alan Derosier θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον 50% πιο φτηνή σε σχέση με την τιμή της 918 Hybrid. Άλλωστε η υβριδική τεχνολογία έχει γίνει από τότε που παρουσιάστηκε η τελευταία σαφώς πιο προσιτή.