Η σύγχρονη Jaguar E-Type είναι ένα αυθεντικό διαμάντι (Video)


ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΗΝ JAGUAR E-TYPE, Η EAGLE ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ.

  • 22/6/2020

Η παρέμβαση στις προδιαγραφές ενός κλασικού οχήματος και δη μιας Jaguar E-Type αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία ιεροσυλία, μια άνευ προηγουμένου ύβρη η οποία δεν θα πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Όταν πρόκειται όμως για την Jaguar E-Type που επιμελήθηκε η Eagle, τότε η… τιμωρία μπορεί να περιμένει. Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα όχι μόνον δικαιώνει την απόφαση της βρετανικής Eagle να αναβαθμίσεις τις προδιαγραφές της Jaguar E-Type αλλά δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς στην πολυτάραχη ιστορία του αυτοκινήτου.

 

Η Eagle Lightweight GT, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, βασίζεται στην αυθεντική Jaguar E-Type ωστόσο η έκταση των αναβαθμίσεων που έχει υποστεί είναι τέτοια που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως η αναβίωση του θρυλικού μοντέλου.

Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Eagle, το ίδιο και οι αλουμινένιες επιφάνειες του αμαξώματος για τη δημιουργία των οποίων χρειάστηκε περισσότερες από 2.500 εργατοώρες.

Το σύστημα μετάδοσης, οι αναρτήσεις, τα φρένα και οι τροχοί επίσης προέρχονται από την Eagle διαμορφώνοντας ένα σύνολο το οποίο απέχει παρασσάγγας από την αρχική εκδοχή του αυτοκινήτου.

Αξίζει μόνο να αναφερθεί ότι η Eagle Lightweight GT ζυγίζει μόλις 1.017 κιλά τα οποία «μοιράζονται» οι 380 ίπποι του ατμοσφαιρικού κινητήρα των 4,7 λίτρων.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία, οι οποία ειδικεύεται στην αναβάθμιση των Jaguar E-Type, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε κάτι παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα, νούμερο ενδεικτικό των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου.