Η σύγχρονη Lancia Delta S4 δείχνει ιδιαίτερα δυναμική


Μάλλον δεν υπάρχει κανείς που να μην θέλει να δει μια σύγχρονη Delta S4 στο δρόμο. Ακόμα καλύτερα μια πλήρως αναγεννημένη Lancia.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Sebastiano Ciarcia
  • 4/1/2021

H Lancia εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς φυτοζωεί, με παρουσία μόνο στην Ιταλία και με ένα και μοναδικό μοντέλο, το Ypsilon. Κάτι που βέβαια δεν αρέσει καθόλου στους οπαδούς της. Οι οποίοι εξακολουθούν να είναι φανατικοί και να έχουν κατά νου την ένδοξη περίοδο, όταν η μάρκα πρωταγωνιστούσε στις ειδικές διαδρομές του WRC και κατακτούσε πρωταθλήματα.

Ένας από αυτούς τους οπαδούς της Lancia είναι και ο Ιταλός σχεδιαστής Sebastiano Ciarcia, ο οποίος έγραψε πως «η σημερινή κατάσταση της Lancia είναι απογοητευτική. Για μένα η Delta είναι ένας θρύλος που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις. Ταυτόχρονα όμως ήθελα να σχεδιάσω ένα μοντέλο που θα είναι ένας καλός διάδοχός της».

Έτσι έχοντας δει πολύ WRC στο YouTube σχεδίασε τη Delta που βλέπετε στα ψηφιακά σκίτσα. Οι επιρροές από το αγωνιστικό του Group B της μάρκας, την Delta S4, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Ειδικά στο πίσω παρμπρίζ με τα ανοίγματα εξαερισμού στο πίσω παρμπρίζ αλλά και τα χαρακτηριστικά φουσκωμένα φτερά.

Σύμφωνα με το Ciarcia, οι θυρίδες εξαερισμού στο πίσω παρμπρίζ έχουν και πρακτική αξία, μιας και έχει ξεκινήσει από την παραδοχή πως ο κινητήρας θα είναι και στη νέα S4 στο κέντρο, όπως στη διάσημη πρόγονό της. Επιπρόσθετα θα είναι τόσο τετρακίνητη όσο και υβριδική. Έτσι και αλλιώς, τα όνειρα για αυτό υπάρχουν, για να τα ονειρευόμαστε...