Η Tata επιβεβαιώνει την πίστη της στην Jaguar-Land Rover


Μετά τα όσα έχουν ακουστεί τελευταία για τα σχεδια των Ινδών, ο πρόεδρος της Tata Motors επιβεβαίωσε την αφοσίωση της εταιρίας στην JLR.
 

  • 26/12/2018

Πολλές φήμες κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σχετικά με τα σχέδια του ινδικού κολοσσού Tata Motors στον οποίο ανήκει η Jaguar-Land Rover, τα οποία ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο μετά την κακή πορεία της εταιρίας σε κάποιες σημαντικές αγορές, όπως της Κίνας.

Όμως σύμφωνα με τους Times ο πρόεδρος της Tata Motors, Natarajan Chandrasekaran, έστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May, στην οποία αναφέρει ότι η εταιρία του θα συνεχίσει να στηρίζει την Jaguar-Land Rover και παρά το Brexit.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του "Η JLR θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που έχει το σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, και θα επενδύσει σε πρωτοποριακά προϊόντα και σύγχρονες τεχνολογίες ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική καισ το μέλλον. Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στις φήμες ότι η Tata θέλει να εγκαταλείψει την JLR ή να πουλήσει την Jaguar".

Oι φήμες είχαν προκύψει από την κακή πορεία στην αγορά της Κίνας, την πτώση των diesel εκδόσεων αλλά και τις ανησυχίες που προκαλεί το Brexit. Στο όλο κακό κλίμα ήρθε να προστθεί και ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που συνέβαλλαν ακόμα περισσότερο στην αναστάτωση που έχει προκληθεί.

Η Tata ανακοίνωσε πρόσφατα δύο σχέδια για το μέλλον της εταιρίας. Το πρώτο αφορά την μείωση του κόστους παραγωγής κατά 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια στους επόμενους 18 μήνες, ενώ το δεύτερο είναι πιο μακροπρόθεσμο και αφορά την μείωση των μοντέλων που παράγει η βρετανική εταιρία.