H Taycan είναι η δημοφιλέστερη Porsche στην Ευρώπη!


Οι Γερμανοί πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από την επιτυχία που σημειώνει η ηλεκτρική Taycan, η οποία τον Αύγουστο είχε τις υψηλότερες πωλήσεις στην γκάμα της μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 24/9/2020

Τι και αν υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού. Πριν από μερικούς μήνες η Porsche είχε ανακοινώσει πως στο πρώτο εξάμηνο του 2020 είχε πουλήσει περισσότερες 911 από ότι για την ίδια περσινή περίοδο. «Μας δόθηκε μια ώθηση από τα νέα μας προϊόντα, από την 911 Turbo έως την ηλεκτρική σπορ Taycan, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα ως το πιο καινοτόμο αυτοκίνητο στον κόσμο», είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της Porsche Oliver Blume.

Ίσως και αυτός όμως να μην περίμενε την επιτυχία της Taycan, η οποία τον Αύγουστο αποκτήθηκε από 1.183 Ευρωπαίους οδηγούς και ξεπέρασε την 911 με 1.097 πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η JADO Dynamics. Μεγάλη πτώση είχε η Panamera με απώλειες στο -71%.

Αν και η Cayenne έχει 771 πωλήσεις αθροιστικά με την Cayenne Coupe ξεπερνούν την Taycan. Ωστόσο, η επίδοση αυτή δεν παύει να είναι εντυπωσιακή για ένα σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως στην χώρα μας έχουν πωληθεί για 12 μοντέλα Taycan από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΑΑ.