Η τελευταία Pagani Huayra Roadster είναι και η καλύτερη (Video)


Η Pagani κατασκεύασε και την τελευταία Huayra Roadster, την εκατοστή, βάζοντας τέλος στην παραγωγή του ξεχωριστού superrcar με τη μοναδική αισθητική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ΄: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/11/2020

Η Pagani ολοκλήρωσε τη δημιουργία της Huayra Roadster η οποία άρχισε να κατασκευάζεται το 2017, αποτελώντας την ανοιχτή εκδοχή της Huayra. Παρουσιάστηκε εκείνη τη χρονιά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και ο κ. Horacio Pagani ανακοίνωσε ότι θα παραχθεί μόνο σε 100 αριθμημένες μονάδες. Το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών για το αυτοκίνητο ήταν τέτοιο ώστε όλα είχαν πουληθεί πριν τελειώσει η διαδικασία της παρουσίασης εκείνη την ημέρα!

Πλέον, το μόνο που είχαν να κάνουν όσοι απέκτησαν την Huayra Roadster ήταν να περιμένουν τη σειρά τους μέχρι την παράδοσή του από την εταιρεία. Ως γνωστόν, κάθε Pagani είναι χειροποίητη και το χρώμα του αμαξώματος και το εσωτερικό της διαμορφώνεται βάσει της αποκλειστικής επιλογής του ιδιοκτήτη. Συνεπώς, καμία δεν είναι ακριβώς ίδια με οποιαδήποτε άλλη.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η παραγωγή και της εκατοστής Huayra Roadster, ο ιδιοκτήτης της οποίας ήθελε να φαίνεται στο αμάξωμα και το εσωτερικό το ανθρακόνημα. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε σχετικά, και μπορούμε να δούμε παρακάτω, ακούμε την ιστορία για το πώς αποφάσισε να επιλέξει την Huayra Roadster, καθώς και την προτίμησή του σχετικά με την επένδυση του εσωτερικού.

Για το αμάξωμα, τα ανθρακονήματα ήθελε να είναι χρώμα «Mamba Black», ενώ για το εσωτερικό προτίμησε μια έντονη κίτρινη απόχρωση. Θυμίζουμε ότι η Huayra Roadster διαθέτει τον V12, εξάλιτρο, biturbo κινητήρα της AMG ο οποίος αποδίδει 763 PS/6.200 rpm και μέγιστη ροπή 1.000 Nm/2.400 rpm. Το κόστος αγοράς καθεμιάς από αυτές ήταν τουλάχιστον 2.230.000 ευρώ. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι το ποσό που δαπανήθηκε για έκαστη ήταν μεγαλύτερο, καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν κάτι επιπλέον στο αυτοκίνητό τους.