Η Tesla αξίζει όσο μαζί οι εταιρείες Disney, Netflix, Spotify και Peloton!


Υψηλή η αποτίμηση της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, που παραμένει στην κορυφή έχοντας πίσω της Toyota και Volkswagen. Σε άνοδο και οι κινέζικες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • 28/9/2021

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύει η εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης στην Αγγλία σχετικά με την αξία των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως με βάση την κεφαλαιουχική τους αξία.

Στη λίστα που δημοσιεύεται, η Tesla είναι ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με την υψηλότερη αξία, δείχνοντας πώς η αποκλειστική ενασχόληση με την ηλεκτροκίνηση έλκει περισσότερο τους επενδυτές.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστα είναι η Toyota, ενώ ακολουθεί η VW. Το μέγεθος της συνολικής αποτίμησης της Tesla είναι όσο αξίζουν μαζί η Disney, το Netflix, το Spotify και το Peloton!

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Tesla σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στην αξία της στην χρηματιστηριακή αγορά, όπως και οι κινέζικες μάρκες BYD και NIO, που θεωρούνται ως οι πλησιέστεροι ανταγωνιστές της.

Η μελέτη αυτή αποδεικνύει πώς οι εταιρείες οι που εξειδικεύονται με την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων ήταν εκείνες με τα υψηλότερα κέρδη, όπως επίσης και την άνοδο των κινέζικων μαρκών...

Πηγή: RiveValeLeasing