Η Tesla αυξάνει τις τιμές των μοντέλων της που πωλούνται στην Ευρώπη


Ενδιαφερόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφέρουν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε τον online configurator της με σημαντική αύξηση των τιμών.

  • 26/11/2020

Στην αύξηση των τιμών στα μοντέλα που προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά προχώρησε η Tesla. Ειδικότερα, το Tesla Model 3 παρουσιάζει μια μικρότερη αύξηση τιμών μεταξύ 500 € και 1.000 ευρώ, αλλά τα Model S και Model X έχουν μεγαλύτερες αυξήσεις.

Οι τιμές διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά η τιμή και των δύο είναι περίπου 5.000 € πιο ακριβή μετά την αναπροσαρμογή. Στη Γερμανία, το Model S ξεκινά τώρα περίπου από τα 82.000 €.

Την ίδια στιγμή, η αύξηση τιμών των Tesla στην Ευρώπη, σύμφωνα με το electrek.co συνοδεύεται από σημαντικές μειώσεις τιμών στις ΗΠΑ. Το Model S είναι τώρα περίπου 30.000 $ πιο ακριβό στη Γερμανία από ό, τι στις ΗΠΑ συμπεριλαμβανόμενων των φόρων.

Η αύξηση στην Ευρώπη αφορά την επόμενη παρτίδα οχημάτων Model S και Model X που σχεδιάζει να παράξει η Tesla και δεν θα παραδοθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ, οι τιμές παραμένουν χαμηλές και ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται μεταξύ μόλις τριών έως πέντε εβδομάδων για νέες παραγγελίες.

Αυτά φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τις φήμες που θέλουν τα Model S και Model X να δέχονται μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις αλλά και ανανέωση στο εσωτερικό των αυτοκινήτων γι αυτό και οι αυξήσεις. Κι αυτό εν αναμονή της νέας σχεδίασης μπαταριών και πλατφόρμας που αυτόν τον καιρό δοκιμάζει η Tesla με την κωδική ονομασία «Palladium».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Elon Musk αποκαλύπτει τις σκέψεις του για το μικρό και προσιτό Tesla