Η Tesla αύξησε 1.000 δολάρια την τιμή του Model Y!


Η αύξηση της τιμής πώλησης δύο εβδομάδες μετά την επίσημη πρεμιέρα και πολύ πριν την έναρξη των πωλήσεων σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/3/2019

Στην Tesla φαίνεται πως έχουν κάποιες περίεργες απόψεις. Και αυτό γιατί στην αύξηση των τιμών των μοντέλων τους κατά 3% συμπεριέλαβαν και το Model Y. Το οποίο είχε παρουσιαστεί επίσημα μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Έτσι λοιπόν στην επίσημη πρεμιέρα του ηλεκτρικού SUV, που τοποθετείται κάτω από το Model X και έχει πολλά κοινά με το Model 3, είχε ανακοινωθεί πως αρχικά θα είναι διαθέσιμο ως Long  Range προς 47.000 δολάρια, ως Dual Motor AWD με τιμή 51.000 δολαρίων και ως Performance με κόστος από 60.000 δολάρια. Το βασικό μοντέλο, για το οποίο είχε ανακοινωθεί η τιμή των 39.000 ευρώ, θα ακολουθήσει μερικούς μήνες πιο αργά σε σχέση με τα πρώτα.

Μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες λοιπόν η τιμή του Long Range διαμορφώθηκε στις 48.000 δολάρια, του Dual Range AWD στις 52.000 και του Performance στις 61.000 ευρώ, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τί θα ισχύσει για το βασικό μοντέλο των 39.000 ευρώ. Οι πωλήσεις του τελευταίου, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η Tesla, θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020.

Επίσης δεν έχει διευκρινισθεί από την πλευρά της εταιρείας αν όσοι έσπευσαν να καταβάλλουν προκαταβολές για το Model Y μέσα στο χρονικό διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων θα πληρώσουν την αρχική τιμή ή τη μεγαλύτερη καινούργια.