Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα μια ακόμα teaser εικόνα του Model Y


Η νέα teaser εικόνα του μικρού SUV της Tesla αποκαλύπτει κάποια στοιχεία που θα το διαφοροποιούν από τα άλλα μοντέλα της μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/6/2018

Όπως σχεδόν σε κάθε ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla έτσι και στη φετινή ο Elons Musk αποκάλυψε κάτι για το μέλλον της μάρκας. Αυτή τη φορά ήταν μια ακόμα teaser εικόνα του αναμενόμενου νέου, μικρού SUV της μάρκας, του Model Y.

Όπως έχουμε γράψει ξανά και ξανά το Model Y θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το πιο μικρό και πιο προσιτό μέχρι στιγμής Tesla, το Model 3, ενώ φιλοδοξεί να είναι με τη σειρά του, όταν παρουσιαστεί, το πιο φτηνό ηλεκτρικό SUV.

Από την όχι και πολύ καλή φωτογραφία (παρακάτω βλέπετε μια παλιότερη και πιο καθαρή teaser) φαίνεται πως το Model Y θα έχει πιο κοντό και πιο όρθιο εμπρός μέρος σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας. Αντίστοιχα μικρός θα είναι και ο εμπρός του πρόβολος, ενώ ιδιαίτερα μεγάλοι φαίνονται οι τροχοί του.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Tesla επιβεβαίωσε πως το Model Y θα παρουσιαστεί επίσημα το Μάρτιο του 2019, καθώς και πως δεν θα κατασκευάζεται στο υπάρχον εργοστάσιο στο Fremont αλλά κάπου αλλού, παράλληλα με το Tesla Semi και τη νέα γενιά του Roadster. Προβλεπόμενη έναρξη παραγωγής στις αρχές του 2020, αν και με την Tesla, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές ποτέ δεν ξέρεις…