Η Tesla έκλεισε νέα συμφωνία για μπαταρίες με την Panasonic


Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και η ιαπωνική εταιρεία με τις πολύπλευρες δραστηριότητες επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TESLA
  • 19/6/2020

Σε μια νέα συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν η Tesla και η ιαπωνική Panasonic, διάρκειας τριών ετών για την προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου στο εργοστάσιό της, ένα από τα γνωστά Gigafactory, στη Nevada. Σύμφωνα με το Automotive News Europe οι δύο εταιρείες συνομιλούσαν για αρκετά χρονικό διάστημα για την επέκταση της συνεργασία τους.

Oι καινούργιες μπαταρίες ίσως και να έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα. Η συμφωνία περιλαμβάνει μια δέσμευση από την πλευρά της Panasonic σε ότι αφορά το ύψος της παραγωγής των μπαταριών και από την πλευρά της Tesla για την αγορά τους.

Η Tesla τροποποίησε επίσης τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις για αυτήν τη συνεργασία, τροποποιώντας τον όρο για τη λήξη της συνεργασίας 10 χρόνια μετά την επίτευξη ορισμένων ορόσημων από την Panasonic (η οποία Panasonic δεν είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών της Tesla).

Η Tesla από την πλευρά της συνομιλεί με τις αρχές του Texas για το Gigafactory στο Austin, όπου προγραμματίζεται η παραγωγή του Cybertruck. Θα αποτελεί και το δεύτερο εργοστάσιο όπου θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ το Model Y, για το οποίο το μέλημα της Tesla είναι η αποφυγή προβλημάτων στην παραγωγή του, παρόλο που ήδη έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην ποιότητά του.