Η Tesla παραδίδει το πρώτο Model 3 στην Κίνα


Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, σήμερα θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του το πρώτο Tesla Model 3 το οποίο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην Κίνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/12/2019

Η Tesla, αναμένεται να πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της να παραδώσει το πρώτο αυτοκίνητό της που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιό της, το οποίο βρίσκεται στη Σανγκάη, πριν τελειώσει το 2019. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα (30 Δεκεμβρίου) το πρώτο όχημα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του «Gigafactory 3», ένα Model 3, θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του. Ταυτόχρονα, αυτό είναι και το πρώτο μοντέλο της Tesla το οποίο κατασκευάστηκε εκτός ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η Tesla γνωστοποίησε ότι τα πρώτα 15 Model 3 που κατασκευάστηκαν σε αυτό ανήκουν σε ισάριθμους εργαζόμενούς της. Τα στελέχη της εταιρείας κατάφεραν να εξαιρεθούν τα οχήματά της από τον φόρο 10% που επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση σε προϊόντα ξένων επιχειρήσεων, τα οποία διατίθενται στην αγορά της χώρας, κάνοντάς τα πιο προσιτά. Επίσης, ήταν η πρώτη ιδιωτική αλλοδαπή εταιρεία που κατάφερε να πάρει δάνειο από το κράτος (ποσό περίπου 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ). Αυτό, θα επενδυθεί τόσο για την κατασκευή του εκεί εργοστασίου όσο και για την ανάπτυξη των υπόλοιπων απαιτούμενων υποδομών. Στελέχη της Tesla έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να κατασκευάζουν στην Κίνα 250.000 οχήματα ετησίως.