H Tesla πρωτοπορεί (και) στην αυτόνομη οδήγηση (VIDEO)


Χάρη σε μια νέα αναβάθμιση λογισμικού το αυτοκίνητό σου θα πηγαίνει όπου του ζητήσεις!

  • 12/1/2016

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε μόνο με το κινητό σας τηλέφωνο να καλέσετε το αυτοκίνητό σας να έρθει να σας παραλάβει, όσο μακριά κι αν βρίσκεστε;

Ο εκκεντρικός διευθύνων σύμβουλος της Tesla Motors έχει για ακόμα μία φορά «τρελά» σχέδια και εκτιμά ότι αυτό θα είναι εφικτό στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μόλις δύο χρόνια από σήμερα!

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk ανακοίνωσε μια νέα αναβάθμιση στο λογισμικό των αυτοκινήτων του που, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, ανοίγει τον δρόμο για μια πραγματική επανάσταση στην οδήγηση: τα μοντέλα S sedan και X SUV μπορούν πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού από απόσταση μερικών μέτρων να παρκάρουν και να ξεπαρκάρουν μόνα τους σε πολύ στενές θέσεις πάρκινγκ ή στο γκαράζ ενός σπιτιού ανοιγοκλείνοντας και την πόρτα.

Πρόκειται στην ουσία για τηλεχειριζόμενο παρκάρισμα, αλλά ο Musk υποσχέθηκε ότι σύντομα τα Tesla θα μεταφέρουν τη σχέση του οδηγού με το αυτοκίνητο σε άλλο επίπεδο.

«Αυτό που πιστεύω, και μπορεί να είμαι ελάχιστα αισιόδοξος στην εκτίμησή μου, είναι ότι μέσα σε δύο χρόνια θα μπορείς να καλέσεις το αυτοκίνητό σου από οπουδήποτε στη χώρα», ανέφερε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας στους δημοσιογράφους εν όψει του Detroit Motor Show (NAIAS 2016) εξηγώντας ότι η τελευταία ανακοίνωση για το αυτόνομο παρκάρισμα είναι «το πρώτο μικρό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

 

Αυτονομία

Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης ενός Tesla που βρίσκεται στο Λος Αντζελες θα μπορεί να καλέσει το αυτοκίνητό του στη Νέα Υόρκη μέσα από μια εφαρμογή στο smartphone του.

Σύμφωνα με τον Musk, το όχημα θα μπορεί να οδηγήσει μόνο του τα χιλιάδες χιλιόμετρα και να κάνει κανονικά στάσεις για φόρτιση στη διαδρομή για να φτάσει στον ιδιοκτήτη του!

Η νέα αναβάθμιση στον αυτόματο πιλότο των Tesla περιλαμβάνει, εκτός από το παρκάρισμα εξ αποστάσεως, πολλές βελτιώσεις στην ημι-αυτόνομη οδήγηση, όπως τη διατήρηση της λωρίδας, ακόμα και όταν τα σημάδια στο οδόστρωμα είναι σβησμένα, αλλά και την αυτόματη επιβράδυνση όταν πλησιάζει σε στροφή.

Παρόλο που η Tesla καθυστέρησε σε σύγκριση με άλλες εταιρείες να υιοθετήσει την ημι-αυτόνομη οδήγηση στα αυτοκίνητά της (μόλις τον περασμένο Οκτώβριο), ήδη ο Musk θεωρεί ότι στη λειτουργία του αυτόματου πιλότου ένα αυτοκίνητο της εταιρείας «αυτήν τη στιγμή οδηγεί καλύτερα από έναν άνθρωπο».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι σε 24 με 36 μήνες τα Tesla «θα μπορούν να οδηγούν σε όλους τους δρόμους με επίπεδο ασφάλειας σημαντικά υψηλότερο από τα αυτοκίνητα με οδηγό».

Περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ.gr.