Η Tesla στοχεύει των διπλασιασμό των πωλήσεων της στην Γερμανία


Στόχος της είναι 80.000 πωλήσεις μέχρι το τέλος του 2022, προκειμένου να βελτιώσει την παρουσία της στην Ευρωπαϊκή αγορά και να αποκομίσει μεγαλύτερο μερίδιο από τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • 20/9/2022

Η Tesla θέλει να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις στη Γερμανία, όπου εγκαινίασε ένα νέο εργοστάσιο τον Μάρτιο του 2022 και κατασκευάζει το Model Y.

«Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τις πωλήσεις κάθε χρόνο, έτσι θα είμαστε περίπου στις 80.000 μονάδες το 2022», δήλωσε στέλεχος της Tesla.

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, η Tesla πούλησε 24.734 οχήματα στη Γερμανία. Τον Αύγουστο, οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 40 τοις εκατό και το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε στο 2,7 τοις εκατό. Το Model Y ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Η Tesla αλλάζει τη στρατηγική πωλήσεών της. Για πρώτη φορά, η αυτοκινητοβιομηχανία έχτισε ένα κτίριο που μοιάζει με αντιπροσωπεία στην γερμανική πόλη Neu-Ulm. 

Θα υπάρξουν περισσότερες αντιπροσωπείες και τα επόμενα χρόνια. Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι πωλήσεις, η παράδοση και η εξυπηρέτηση ομαδοποιούνται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

«Αυτή είναι η απάντησή μας στην ανάπτυξη και τις απαιτήσεις των πελατών», ανέφερε μία ανώνυμη πηγή.

Το ευρωπαϊκό εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Gruenheide κοντά στο Βερολίνο επιταχύνει τον ρυθμό παραγωγής του, με την άνοδο να πηγαίνει «πολύ καλά», σύμφωνα με την Tesla.

Καθώς τα νέα της εργοστάσια στο Gruenheide και στο Texas αυξάνουν την παραγωγή, η Tesla προβλέπει ετήσια παραγωγή 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων το επόμενο έτος, ενώ σε βάθος χρόνου προβλέπει παραγωγή 20 εκατομμυρίων μονάδων.