H Tesla θα έχει και κινητά σημεία φόρτισης


Στην Tesla, σκέφτονται να δημιουργήσουν πολλούς κινητούς σταθμούς φόρτισης των μοντέλων τους για να αποφύγουν τον συνωστισμό και την πολύωρη αναμονή των πελατών τους σε εορταστικές περιόδους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/12/2019

Ο πρόσφατος εορτασμός της «Ημέρας των Ευχαριστιών» στις ΗΠΑ δεν ήταν ξέγνοιαστος και χαρούμενος για πολλούς ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla. Εκείνη την ημέρα, χρειάστηκε να διανύσουν μεγαλύτερη διαδρομή, απ’ ό,τι συνήθως, για να συναντηθούν με συγγενείς και φίλους και να γιορτάσουν μαζί. Όμως, αυτό απαίτησε συχνότερη φόρτιση των μπαταριών των αυτοκινήτων τους και παρατηρήθηκε το φαινόμενο να σχηματίζονται μεγάλες ουρές στους σταθμούς που η Tesla διαθέτει τους ταχυφορτιστές της. 

Για παράδειγμα, στο δρόμο μεταξύ Los Angeles και San Francisco, μια απόσταση περίπου 560 km, η Tesla έχει εγκαταστήσει έναν σταθμό φόρτισης με 40 ταχυφορτιστές. Όμως αυτοί δεν ήταν αρκετοί. Τη συγκεκριμένη ημέρα κάποιοι αναγκάστηκαν να περιμένουν αρκετή ώρα μέχρι να έρθει η σειρά τους.

Τα στελέχη της Tesla, αποφάσισαν να δημιουργήσουν κινητές μονάδες φόρτισης οι οποίες θα υπάρχουν στους δρόμους σε ημέρες γιορτών ή διακοπών ώστε να εξυπηρετούν ταυτόχρονα όσο το δυνατόν περισσότερους που αναζητούν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους. Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε μία τέτοια μονάδα η οποία έχει τη δυνατότητα να φορτίζει έως 8 οχήματα ταυτόχρονα, ενώ η ενέργειά της επαρκεί για να φορτίσουν οι μπαταρίες περίπου 100 αυτοκινήτων.