H Tesla θα παρουσιάσει το Model Y στις 15 Μαρτίου 2019


Διαβάστε πως προέκυψε η ημερομηνία της επίσημης πρεμιέρας του καινούργιου μικρού SUV της Tesla.

  • 25/5/2018

Για άλλη μια φορά ο Elon Musk αποκάλυψε κάτι για το μέλλον της Tesla στο Twitter. Σε αυτήν την περίπτωση απαντώντας σε ερώτημα ακόλουθού του στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος τον ρώτησε για την πιθανή ημερομηνία παρουσίασης του Model Y. Ο Musk απάντησε σχεδόν άμεσα γράφοντας: 15 Μαρτίου (προφανώς του 2019), ενώ στη συνέχεια παραδέχθηκε πως η απάντησή του ήταν αυθόρμητη και η ημερομηνία τυχαία γιατί η ιδέα του Μαρτίου του φάνηκε καλή.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως θα πρέπει η συγκεκριμένη ημερομηνία θα πρέπει να θεωρείται πραγματική, μιας και το Model Υ μπορεί να παρουσιαστεί οποιαδήποτε στιγμή. Από τα τέλη του 2018 μέχρι τα μέσα του 2019, οπότε τα μέσα Μαρτίου ακούγονται ρεαλιστικά.

To Model Υ θα είναι το μικρό SUV της Tesla και θα είναι σημαντικά πιο προσιτό σε σχέση με το Model X. Φυσικά και δεν θα έχει τις πολύπλοκες πίσω πόρτες του τελευταίου, που ανοίγουν προς τα πάνω, καθώς η βάση του θα είναι το πλαίσιο αλλά και συνολικά το βασικό μοντέλο της μάρκας. To Model 3.

Πάντως, ο Elon Musk θέλει το Model Y να αποτελεί ένα βήμα προόδου και εξέλιξης. Π.χ. στις καλωδιώσεις όπου λέγεται πως το μήκος τους θα είναι μόλις 100 m, τη στιγμή που στο Model 3 είναι 1.524 m και στο Model S 3.050 m.