Η Tesla υποχρεώνεται να κλείσει το εργοστάσιό της στο Freemont


Η Πολιτεία της Καλιφόρνια θεωρεί ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο της Tesla δεν αποτελεί απαραίτητη δραστηριότητα ώστε να παραμείνει ανοιχτή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/3/2020

Μπορεί οι αμερικάνικες εταιρίες αυτοκινήτων, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές, να επιμένουν να κρατούν τα εργοστάσιά τους ανοιχτά, όμως η Πολιτεία της Καλιφόρνια έχει διαφορετική άποψη. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την Tesla και το εργοστάσιό της στο Freemont.

H Kομητεία του County όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητά του δεν είναι κρίσιμη, οπότε υποχρεώνει την εταιρία να περιορίσει την λειτουργία του στην απολύτως βασική λειτουργία.

Η είδηση αυτή έρχεται μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση του Elon Musk ότι το εργοστάσιο θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί, παρά τις αποφάσεις των τοπικών αρχών, ζητώντας απλά από τους εργαζόμενους που δεν συμφωνούσαν με αυτό να μην πηγαίνουν στην δουλειά.

Η νέα αυτή εξέλιξη υποχρεώνει την εταιρία να σταματήσει την λειτουργία ενός εργοστασίου στο οποίο απασχολεί τουλάχιστον 10.000 εργάτες ενώ παράλληλα πηγαίνουν πίσω και οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων.

Η απόφαση των τοπικών αρχών έχει να κάνει με την προσπάθεια μείωσης της επέκτασης του κορωνοϊού και στην Αμερική. Πάντως για την Τesla είναι ένα μεγάλο χτύπημα καθώς το μοναδικό της εργοστάσιο στις ΗΠΑ είχε ανεβάσει ρυθμούς παραγωγής λόγω του νέου Model Y. Υπενθυμίζουμε ότι η Tesla είχε κλείσει και το εργοστάσιό της στην Κίνα για 10 ημέρες τις ημέρες της έξαρσης της επιδημίας.