Η τεχνολογικά προηγμένη μάσκα της BMW iNext


Η καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW iNext, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται και από το μέγεθος και τη μορφή της μάσκας που θα διαθέτει. Κάτι που ήταν απαραίτητο, όπως αποδεικνύεται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/7/2020

Όταν παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, η iNext προκάλεσε πολλά σχόλια για το μέγεθος και το σχήμα της μάσκας της, η οποία αποτελεί και σήμα κατατεθέν της BMW. Ωστόσο, αυτό που αρχικά φαινόταν ως μια «παραφωνία» και «σχεδιαστική υπερβολή», είχε την τεχνολογική σημασία της. Το μέγεθός της έπρεπε να αυξηθεί, συγκριτικά με ό,τι είχαμε συνηθίσει ως τώρα στα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, καθώς περιλαμβάνει κάμερα, ραντάρ και πολλούς αισθητήρες που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των σύγχρονων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού και ημιαυτόνομης οδήγησης που θα διαθέτει το όχημα. 

Όπως έγινε γνωστό, επενδύθηκαν περισσότερα από 50.000.000 ευρώ για την εξέλιξη και δημιουργία των συστημάτων που θα ενσωματώνονται στη μάσκα τόσο της iNext όσο και των υπόλοιπων καινούργιων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον. Αυτή δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους του τεχνολογικού κέντρου «LuTZ» το οποίο ανήκει στον Όμιλο BMW και αποτελείται από ελαφρύ μέταλλο και ανθρακονήματα. Μάλιστα, έχει μελετηθεί ώστε να είναι σε θέση να δεχθεί και άλλα συστήματα τα οποία θα προκύψει ότι θα χρειάζονται μελλοντικά. 

Την επίσημη παρουσίαση της μάσκας έκαναν από κοινού ο κ. Andreas Wendt, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW A.G. και υπεύθυνος του τμήματος Αγορών και Προμηθειών αυτής (δεξιά στην επάνω φωτογραφία) και ο κ. Hubert Aiwanger, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ενέργειας της Βαυαρίας (αριστερά). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Wendt τόνισε: «Η αυτοματοποιημένη οδήγηση είναι μια τεράστια ευκαιρία να γίνει η Γερμανία βιομηχανικό κέντρο αυτής. Με τεχνολογίες που στοχεύουν στο μέλλον, δημιουργούμε με αποφασιστικότητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ιδίως αυτή την περίοδο όπου ο τομέας μας μετασχηματίζεται, το εργοστάσιο στο Landshut αποτελεί περισσότερο από ποτέ έναν κόμβο καινοτομίας. Επιπρόσθετα στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, η κινητικότητα του μέλλοντος θα χαρακτηρίζεται από την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση και η BMW iNext αποτελεί συνώνυμο αυτών, όπως και οι εγκαταστάσεις του Landshut και του Ομίλου BMW που βρίσκονται στην Κάτω Βαυαρία».