Η θρυλική BMW M3 3.0 CSL του Hans-Joachim Stuck βγαίνει στο σφυρί


Το αυτοκίνητο, γνωστό και ως «Batmobile», είναι ένα από τις μόλις 57 αντίγραφα που εγκρίθηκαν για χρήση σε δρόμο.

  • 22/11/2022

Ο Hans-Joachim Stuck είναι ένας θρύλος στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων και έγινε γνωστός πίσω από το τιμόνι της 962C Porsche στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ωστόσο, πριν στεφτεί δύο φορές νικητής του Le Mans, ο Stuck ήταν ένα από τους πιο αποτελεσματικούς οδηγούς της BMW κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Group 5 3.0 CSL Ε9, γνωστή και ως «Batmobile».

Αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο ήρθε με μια ειδική έγκριση για την χρήση του στον δρόμο. Αυτή η BMW 3.0 CSL περιορισμένης κυκλοφορίας με την τεράστια αεροτομή και το φράγμα αέρα που βρίσκεται κάτω από την μάσκα άφησε ένα μεγάλο στίγμα εκείνη την εποχή. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του Stuck. Αυτό το αυτοκίνητο βρίσκεται τώρα προς πώληση.

Το αυτοκίνητο αυτό είναι μία από τις μόλις 57 μονάδες που εγκρίθηκαν για χρήση σε δρόμο και ένα από τα 1.265 μοντέλα 3.0 CSL που κατασκευάστηκαν. Όπως με όλα τα CSL, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι η πιο προσανατολισμένη στις επιδόσεις μορφή του grand tourer της γενιάς E9 που ξεκίνησε τόσο μεγάλο μέρος του θρύλου των επιδόσεων της BMW. Η ονομασία CSL υποδεικνύει ελαφρύτερα υλικά και, τελικά, έγχυση καυσίμου.

Ο Stuck οδήγησε το αυτοκίνητο για λιγότερο από ένα χρόνο πριν πουληθεί για πρώτη φορά, σε έναν επαγγελματία σκιέρ που γνώριζε. Το αυτοκίνητο άλλαξε μερικούς ιδιοκτήτες έκτοτε, και πλέον είναι για ιδιωτική πώληση ξανά από την Kidston. Η τιμή του δεν είναι γνωστή, αλλά σίγουρα θα είναι αρκετά υψηλή.