Η τιμή του νέου VW Golf στη γερμανική αγορά


Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ VW GOLF ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΝ TSI ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΟΥ 1,5 ΛΙΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 27.510 ΕΥΡΩ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/12/2019

Ο κύβος ερρίφθη, το νέο VW Golf έφτασε στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινώντας την εμπορική του πορεία από τη χώρα καταγωγής του.

Στη Γερμανία, λοιπόν, το δημοφιλές μικρομεσαίο hatchback έχει αφετηρία την έκδοση που εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο TSI κινητήρα του 1,5 λίτρου απόδοσης 130 ίππων, προσπερνώντας διακριτικά το τρικύλινδρο σύνολο των 999 κ.εκ.

Η εν λόγω έκδοση, που μεταξύ άλλων διαθέτει στον εξοπλισμό της ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, προβολείς τεχνολογίας LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης τιμολογείται στη γερμανική αγορά στα 27.510 ευρώ.

Για την ώρα οι Γερμανοί δεν έχουν ανακοινώσει τις τιμές των υπόλοιπων εκδόσεων του αυτοκινήτου, κάτι που αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κρίνοντας από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, οι τιμές του αυτοκινήτου στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν πρόκειται να διαφοροποιούνται σημαντικά από το γερμανικό παράδειγμα, γεγονός που σημαίνει ότι η όγδοη γενιά του VW Golf πρόκειται να είναι σημαντικά ακριβότερη από εκείνη που αντικαθιστά.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα το έβδομης γενιάς VW Golf με τον κινητήρα βενζίνης του 1,5 λίτρου είχε αφετηρία στη χώρα μας τα 21.200 ευρώ.