H Tonale «απογειώνει» τις πωλήσεις της Alfa Romeo – Πόσες παραγγελίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα


Η Tonale αναπτύχθηκε ως μία πρόταση που θα φέρει... ζεστό χρήμα στα ταμεία της Alfa Romeo, με τη PHEV έκδοση να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντεπίθεση των Ιταλών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/11/2022

Ολοκληρώνοντας 9 μήνες πωλήσεων, η Alfa Romeo Tonale έχει αποδείξει ότι ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία για να ξανασταθεί στα πόδια της και να αναρριχηθεί στην παγκόσμια αγορά. Η Alfa Romeo αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ πωλήσεων με το τέλος του 2022, καθώς η Tonale έχει «φορτώσει» κατά πολύ το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί πλέον τη βασική πρόταση στον κατάλογο των Ιταλών, οι οποίοι είχαν αρχίσει να χάνουν έδαφος απέναντι στους Γερμανούς ανταγωνιστές τους, στο φάσμα των πολυτελών οχημάτων της κατηγορίας C.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, οι Ιταλοί θα κλείσουν τη χρονιά με περισσότερες από 35.000 παραγγελίες για τις mild-hybrid Tonale. Ο Imparato μίλησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της PHEV Tonale, η οποία είναι θα είναι η όγδοη έκδοση του ιταλικού SUV, και αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση στις πωλήσεις.

«Η νέα έκδοση της Tonale είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη και εξέλιξη του τμήματος πολυτελών οχημάτων της Stellantis, από τη στιγμή που οι εκπομπές της μειώνονται κατά 40%, καθώς αυτό κάνει το μοντέλο ακόμα πιο ελκυστικό. Οπότε οι πωλήσεις θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο χάρη σε αυτή τη νέα έκδοση», δήλωσε σχετικά το αφεντικό της Alfa Romeo.

Με τα σημερινά δεδομένα ο μέγιστος αριθμός από Tonale που μπορούν να παραχθούν κάθε μήνα στο εργοστάσιο του Pomigliano d' Arco είναι τα 4.000 αντίγραφα. Όπως τόνισε ο Imparato, ήταν επιλογή της εταιρείας να... μην πατήσει τέρμα το γκάζι στην παραγωγή ώστε να υπάρχει η μέγιστη ποιότητα κατασκευής στο μοντέλο.

Η PHEV έκδοση της Tonale είναι η μόνη που έχει την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Q4, ενώ είναι και η πιο ισχυρή με 242 PS. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου θα προσφέρει πλήρως ηλεκτρική λειτουργία του μοντέλου, με την αυτονομία να φτάνεις έως και τα 50 km αυτονομίας

Η Alfa Romeo Tonale κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Pomigliano d'Arco, απ' όπου και θα αποστέλλεται σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ο χρόνος παράδοσης από την υποβολή της παραγγελίας θα κυμαίνεται από 3 έως και 4 μήνες, σε αντίθεση με άλλες αντίπαλες εταιρείες, των οποίων οι χρόνοι παράδοσης πολλές φορές ξεπερνούν μέχρι και τους 12 μήνες.