H Total θα πλημμυρίσει την Ολλανδία με ηλεκτρικούς φορτιστές


H Total ανακοίνωσε ένα συμβόλαιο με τις ολλανδικές αρχές που προβλέπει την εγκατάσταση 20.000 νέων σημείων φόρτισης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/1/2020

Στους επόμενους μήνες θα λανσαριστούν πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα και η Ολλανδία αναμένεται να είναι μία από τις καλύτερες αγορές για αυτά. Και για να το πετύχουν αυτό οι Ολλανδοί προχώρησαν σε συμφωνία με την γαλλική Total η οποία θα αναλάβει την εγκατάσταση 20.000 σημείων φόρτισης.

Αυτά τα νέα σημεία θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον δίκτυο για την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υπολογίζεται πως θα εξυπηρετούν περίπου 3,2 εκατομμύρια χρήστες το χρόνο στις περιοχές North-Holland, Flevoland και Utrecht.

Η Ολλανδία είναι μία από τις χώρες που έχουν δηλώσει πως επιθυμούν στα επόμενα χρόνια την άμεση απεξάρτηση από τα συμβατικής τεχνολογίας αυτοκίνητα και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Η Total αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες εγκατάστασης φορτιστών και έχει ως στόχο μέχρι το 2025 να έχει θέσει σε λειτουργία 150.000 δημόσια σημεία Ευρώπης. Σύμφωνα με σύμβαση που υπεγράφη με το Άμστερνταμ, η Total, η οποία ήδη διαθέτει περισσότερα από 4.500 σημεία φόρτισης στην περιοχή, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να προμηθεύσει το νέο δίκτυο της.