Η Toyota καταργεί την ονομασία Auris


Ο λόγος που οι Ιάπωνες καταργούν το Auris είναι επειδή θα υιοθετηθεί για την παγκόσμια αγορά μία πιο γνωστή ονομασία: η Corolla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/8/2018

Τον Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης είχε παρουσιαστεί το επανασχεδιασμένο Auris που είχε ένα πιο δυναμικό αμάξωμα και ένα εντελώς νέο υβριδικό σύστημα με δίλιτρο κινητήρα. Νωρίτερα στις ΗΠΑ σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί με τη συνήθη τακτική ως Corolla ενώ από εκεί προέρχεται και η εικόνα του ταμπλό που είδαμε για πρώτη φορά.

Και σε μία ξαφνική κίνηση η Toyota αποφασίζει πως το νέο Auris που θα κυκλοφορήσει αρχές 2019 στην Ευρώπη δεν θα λέγεται έτσι αλλά Corolla. «Η τεχνολογία TNGA και η σχεδιαστική φιλοσοφία φέρνουν μια νέα διάσταση στην κατηγορία των μικρομεσαίων. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή με το λανσάρισμα της νέας γενιάς να επανέλθει η ονομασία Corolla για τα hatchback και wagon μοντέλα» δήλωσε ο Johan van Zyl, ο CEO της Toyota Ευρώπης.

Εδώ να πούμε πως η Corolla θα υπάρξει και ως σεντάν, αλλά και σε βάγκον έκδοση. Η Corolla Touring Sports (θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Παρίσι) θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2019 προσθέτοντας ένα πιο family προφίλ στην γκάμα. Εννοείται πως η Corolla TS θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA και θα έχει μεταξύ άλλων και υβριδικές εκδόσεις (αλλά όχι diesel).

Υπενθυμίζεται πως στα μηχανικά μέρη, το σημαντικότερο νέο αφορά τις υβριδικές εκδόσεις. Η Toyota έχει πλέον αποφασίσει να προσφέρει τα υβριδικά της σε δύο εκδόσεις, μία για οικονομία σε καύσιμο και μία με έμφαση στις επιδόσεις. Από συμβατικούς κινητήρες θα υπάρχει μία μόνο έκδοση με τον γνωστό 1.2 Τurbo, και στα υβριδικά θα υπάρχει μία έκδοση με τον κινητήρα των 1,8 λίτρων και 122 PS ή μία νέα με 2λιτρο κινητήρα και 180 PS.