H Toyota ανακρίνει τους υποψήφιους ιδιοκτήτες του hypercar


Η Toyota έχει στα σκαριά ένα υβριδικό hypercar με το οποίο πρόκειται να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και να διαθέσει σε λίγους, εκλεκτούς και αποδεδειγμένα πιστούς οπαδούς της.

  • 14/3/2021

Απόκτηση ενός supercar, πόσο μάλλον ενός hypercar, ποτέ δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Πέρα από την αντικειμενική δυσκολία της διάθεσης μιας περιουσίας για να προσθέσει κανείς στο γκαράζ του ένα υπεραυτοκίνητο, συχνά προκύπτουν και άλλοι περιορισμοί που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητά τους.

Έχουμε δει στο παρελθόν σπάνιες κατασκευές να γίνονται… ανάρπαστες πριν καν περάσουν στη γραμμή παραγωγής με την αξία τους να εκτοξεύεται κάνοντας πλούσιους ή για την ακρίβεια πλουσιότερους όσους είχαν προνοήσει να εξασφαλίσουν μια θέση στη λίστα αναμονής.

Σε μια άλλη λίστα, εκείνη των ακριβοθώρητων hypercars, φιλοδοξεί να προσθέσει το όνομά της και η Toyota, η οποία εξελίσσει ήδη εκείνη την πρόταση με την οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Το υβριδικό hypercar θα διαθέτει και πολιτική έκδοση, την οποία οι Ιάπωνες θα διαθέσουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό το οποίο και θα επιλέξουν αυτοί.

Οι κανονισμοί τoυ WEC προβλέπει ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν τουλάχιστον 20 αντίτυπα της πολιτικής έκδοσης των αγωνιστικών πρωτοτύπων και ήδη υπάρχουν πολλοί που ονειρεύονται την απόκτηση ενός εξ αυτών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πολλά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό κάποιου δεν θα είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν το υβριδικό hypercar της Toyota, καθώς οι Ιάπωνες πρόκειται να θέσουν συγκεκριμένα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλεγούν οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου.

Κριτήρια που θα σχετίζονται με τη χρήση του αυτοκινήτου, μιας και σκοπός της Toyota είναι το hypercar των 1.000 ίππων να καταλήξει σε ανθρώπους που εμπλέκονται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν μια ούτως ή άλλως ιδιαίτερη κατασκευή στο φυσικό της περιβάλλον.

Η ιαπωνική φίρμα έχει ήδη δημιουργήσει μια ιστοσελίδα στην οποία οι υποψήφιοι αγοραστές του Toyota GR Super Sport καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και να αποδείξουν ότι αξίζουν πραγματικά να κρατήσουν κάποια στα χέρια του τα κλειδιά του ιαπωνικού hypercar.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των οπαδών της ιαπωνικής φίρμας και της αγωνιστικής κουλτούρας δεν έχετε από το να δοκιμάσετε την τύχης κλικάροντας στο https://www.toyota.co.jp/cmpnform/pub/co/grss_survey_en