Η Toyota απαγορεύει τη μεταπώληση του νέου Land Cruiser για λόγους αντιτρομοκρατίας!


Για να μην πέσει σε χέρια τρομοκρατικών ομάδων, η Toyota μεριμνά ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητά μεταπώλησής του!

  • 23/7/2021

Το νέο Toyota Land Cruiser 300 έχει γίνει δεκτό με εξαιρετικά θετική ανταπόκριση και ενθουσιασμό στην Ιαπωνία. Με περισσότερες από 22.000 προπαραγγελίες να έχει ήδη λάβει η Toyota, φαίνεται να υπάρχουν ανησυχίες ότι ορισμένοι "ύποπτοι" αγοραστές του εμβληματικού ιαπωνικού SUV ενδέχεται να προσπαθήσουν να το μεταπωλήσουν σε τρομοκρατικές ομάδες.

Πολλά δημοσιεύματα του ιαπωνικού τύπου αναφέρουν ότι η Toyota Ιαπωνίας απαιτεί πλέον να υπογραφεί ένα σύμφωνο μη μεταπώλησης κάθε νέου Land Cruiser που πωλείται. Δεν υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένη πληροφόρηση για τη χρονική διάρκεια που προβλέπεται, αν και ανεπίσημα έχει αναφερθεί ότι πρόκειται για ένα έτος.

Η Toyota το έκανε αυτό γιατί έχει ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα με τα οχήματα της να είναι η επιλογή τρομοκρατών που πολεμούν στη Μέση Ανατολή. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μάλιστα είχε προηγουμένως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ερευνήσει την υπόθεση και ζητούσε απαντήσεις από την Toyota για το πώς ακριβώς τόσα πολλά οχήματά της είχαν πέσει στα χέρια των εξτρεμιστών. Κάτι που φυσικά προκαλούσε αρνητική δημοσιότητα στην εταιρεία και θα ήθελε πάση θυσία να το αποφύγει.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, λέγεται ότι ο πραγματικός λόγος για αυτή την απαγόρευση από την Toyota είναι να αποτρέψει την μεταπώληση των αυτοκινήτων σε υψηλότερες τιμές. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι βάσιμοι καθώς, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, η Toyota σταμάτησε προσωρινά να δέχεται προπαραγγελίες για το νέο Land Cruiser 300, υποδεικνύοντας ότι η ζήτηση μπορεί να υπερβαίνει την προσφορά.