H Toyota αποχαιρετά το GT86 με ένα video-έπος


Το Toyota GT86 αποτελεί και επισήμως παρελθόν από την γκάμα της ιαπωνικής φίρμας στη Μ. Βρετανία γεγονός που μας το υπενθυμίζει ένα video-έπος.

  • 3/2/2021

Μπορεί το Toyota GT86 να μην ικανοποίησε τις υψηλές προσδοκίες των φανατικών οπαδών της ιαπωνικής φίρμας, βλέποντας τον δίλιτρο-ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης να μην καταφέρνει να κοιτάξει στα μάτια τον ανταγωνισμό, ωστόσο, το οδηγοκεντρικό προφίλ του πισωκίνητου coupe στάθηκε από μόνο του αρκετό ώστε να του εξασφαλίσει μια θέση καρδιές όλων μας.

Άλλωστε το 2012, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το GT86 σηματοδότησε την επιστροφή της Toyota στην ευρύτερη κατηγορία των driver’s cars, επιστροφή που ολοκληρώθηκε με την αναβίωση της Toyota Supra και την παραγωγή του πανίσχυρου GR Yaris.

Φτάσαμε, λοιπόν, εννέα χρόνια μετά το GT86 να τερματίζει την εμπορική πορεία του, αρχής γενομένης από την αγορά της M. Βρετανίας, δημιουργώντας τον απαραίτητο χώρο για την άφιξη του διαδόχου του.

Το πρώτο δείγμα γραφής δόθηκε από την νέο Subaru BRZ και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αποκαλυφθεί και το νέο Toyota GT86, με παρόμοιες τεχνικές προδιαγραφές και σχεδιαστική λογική.

Και επειδή η μέρα που θα υποδεχθούμε το νέο Toyota GT86 δεν είναι πολύ μακριά, οι Βρετανοί δεν έχασαν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν της πρώτη γενιά του αυτοκινήτου υπενθυμίζοντας με έναν ξεχωριστό τρόπο τις πραγματικές αρετές του.