Η Toyota αυξάνει το ποσοστό της στη Subaru


Μια επένδυση ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Toyota με σκοπό την αύξηση της συμμετοχής της στη Subaru σε ποσοστό που θα υπερβαίνει το 20%.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/9/2019

Ακόμη πιο ισχυροί γίνονται οι δεσμοί που συνδέουν την Toyota με τη Subaru, με τον ιαπωνικό κολοσσό να επενδύει για τον σκοπό αυτό 650 εκατομμύρια δολάρια και να αποκτά σχεδόν το 20% των μετοχών της μικρής –τηρουμένων των αναλογιών αυτοκινητοβιομηχανίας του Τόκιο.

Πριν από λίγους μήνες, άλλωστε, οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους πάνω στην εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV πάνω σε μια επίσης νέα πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν από κοινού.

Ένα ακόμα πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποτελέσει η εξέλιξη της επόμενης γενίας των σημεριών Toyota GT86 και Subaru BRZ, τα οποία κόντρα στις αρχικές προβλέψεις πρόκειται να αποκτήσουν διαδόχους.

Πάντως, η απάντηση εκπροσώπου της Toyota σχετικά με το ενδεχόμενο ενίσχυσης της θέσης της ιαπωνικής φίρμας στο μετοχικό σχήμα της Subaru ήταν ότι εξετάζονται διάφοροι τρόποι τόνωσης της ανταγωνιστικότητά τους.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Toyota κατέχει περίπου το 17% των μετοχών της Subaru, το μέγεθος της οποίας δεν της επιτρέπει να πορευτεί χωρίς τις απαραίτητες συνέργειες σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση και η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.