Η Toyota Corolla Cross GR Sport στα πρότυπα του GR Yaris


Όλο και περισσότερα μοντέλα λαμβάνουν τη φροντίδα της Gazoo Racing και τα διακριτικά GR και η πολυαναμενόμενη Toyota Corolla Cross δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα.

  • 15/9/2021

Ένα απλό tweet από την Toyota  UK από τον μακρινό Φεβρουάριο του 2019 ανέφερε τα σχέδια της εταιρείας για παραλλαγές επιδόσεων όλων των μοντέλων της με τα διακριτικά GR στο μέλλον. Το χαρτοφυλάκιο της Gazoo Racing επεκτάθηκε από τότε για να διαθέτει ένα πλήθος μοντέλων με πιο χαρακτηριστικό εξ αυτών το GR Yaris.

Φυσικά και η αναμενόμενη Corolla Cross δεν θα μπορούσε να λείπει από το μενού της Gazoo Racing, δημιουργώντας την Corolla Cross GR Sport. Η «κανονική» έκδοση της Corolla Cross, για την οποία γράψαμε περισσότερα πριν λίγες μέρες, λανσαρίστηκε μόλις χθες στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη αναμένεται στις αρχές του 2022.

Όπως η hatchback Corolla και το C-HR, έτσι και το νέο Corolla Cross βασίζεται στην νέα πλατφόρμα των Ιαπώνων, με την ονομασία TNGA-C, που προσφέρει εξαιρετική ακαμψία και στιβαρότητα.

Ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 2.0 λίτρων απόδοσης 171 ίππων με 203 Nm ροπής σε συνδυασμό με κιβώτιο CVT είναι η στάνταρ επιλογή κινητήρα, αν και αναμένεται και μια πιο ισχυρή υβριδική έκδοση. Στις υβριδικές εκδόσεις, υπάρχει ο 1,8 λίτρων κινητήρας μαζί με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, προσφέροντας και τετρακίνηση.

Εννοείται πως στην πιο hot έκδοση Corolla Cross GR Sport, η Toyota  έχει αλλάξει την ρύθμιση της ανάρτησης και έχει κάνει πιο κοφτερό το τιμόνι για να δώσει στο compact crossover μία πιο σπορ αίσθηση.

Η Toyota  κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της για το αν θα δούμε και την Corolla Cross GR Sport στην Ευρώπη. Η νέα Corolla Cross όμως, αναμένεται να έρθει στην ευρωπαϊκή ήπειρο στις αρχές του επόμενου έτους.