Η Toyota Corolla Cross Hybrid κάνει ντεμπούτο στην αγορά των ΗΠΑ


Με το πέμπτης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota και υπερπλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας κάνει πρεμιέρα στην Αμερική η νέα Corolla Cross Hybrid. Πότε έρχεται στην Ευρώπη.

  • 2/6/2022

Η Toyota Corolla Cross κυκλοφορεί στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά στην Ευρώπη θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα. Και ενώ την περιμένουμε και στα μέρη μας, οι περισσότερες πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο ιαπωνικό crossover μας έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως είναι φυσικό σε αυτό το διάστημα.

Τώρα, στο πλαίσιο της ανανέωσης και άλλων μοντέλων στη γκάμα της Toyota (βλέπε ανανεωμένη Corolla) για το μοντέλο του 2023, η Corolla Cross έρχεται με σημαντικές αλλαγές, ενώ αποκτά και το πέμπτης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota.

Η νέα προσθήκη στη γκάμα για το 2023 λοιπόν είναι η Corolla Cross Hybrid που εφοδιάζεται με το πιο αποτελεσματικό υβριδικό σύστημα πέμπτης γενιάς της Toyota και έρχεται με στάνταρ την τετρακίνηση, τουλάχιστον στην αμερικάνικη αγορά. Ο βασικός θερμικός κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος 2,0 λίτρων και η συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 197 ίππους. Η μετάδοση συνεχίζει να γίνεται από το κιβώτιο CVT, ενώ στις τετρακίνητες εκδόσεις θα υπάρχει μία επιπλέον ηλεκτρική μονάδα ισχύος που θα κινεί τους πίσω τροχούς.

Μαζί με το υβριδικό σύστημα κίνησης, η νέα Corolla Cross Hybrid υιοθετεί το νέο και βελτιωμένο σύστημα ψυχαγωγίας της Toyota με την οθόνη αφής των 8,0 ιντσών να διαθέτει πλέον ασύρματη συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto. Το πακέτο των συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense 3.0 διατίθεται επίσης στάνταρ και περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο cruise control, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας.

Η νέα Corolla Cross υπολογίζεται πως θα έρθει τελικά στην ευρωπαϊκή αγορά από το φθινόπωρο και αργότερα προς το τέλος του έτους αναμένεται να την δούμε και στην χώρα μας.