Η Toyota Corolla Cross μετασχηματίζεται σε μικρό και προσιτό pickup


Μπορεί η Toyota Corolla Cross να μετρά μόλις δύο εικοσιτετράωρα από την πρεμιέρα της, ωστόσο, ήδη κάποιοι φαντάζονται το νέο SUV της ιαπωνικής φίρμας ως ένα μικρό και προσιτό pickup.

  • ΠΗΓΗ: KLEBER SILVA
  • 10/7/2020

Η Toyota διαθέτει μια σπάνια παράδοση στην κατηγορία των pickup, η οποία κατά κύριο λόγο έχει χτιστεί πάνω στα ακλόνητα θεμέλια του Hilux.

Κρίνοντας, βέβαια, από το γεγονός ότι η εν λόγω κατηγορία διατηρεί τα μεγέθη της, αποτελώντας πλέον μια σοβαρή εναλλακτική για εκείνους που επιθυμούν να αποφύγουν την πολυφορεμένη λύση ενός SUV, η ιδέα της δημιουργίας ενός μικρότερου και πιο προσιτού pickup  από την Toyota δεν ακούγεται κακή.

Αυτήν ακριβώς την ιδέα ανέλαβε να υλοποιήσει ο Kleber Silva, o οποίος με αφετηρία τη νέα Toyota Corolla Cross δημιούργησε ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα ελκυστικό pickup. Μια πρόταση που θα μπορούσε να φτάσει στη γραμμή παραγωγής χωρίς να χρειαστεί να απαρνηθεί τις «επιβατικές» προδιαγραφές της, συνδυάζοντας το πολιτισμένο προφίλ με τις μεταφορικές δυνατότητες και το αντισυμβατικό lifestyle ενός pickup.

Κάτι ανάλογο άλλωστε θα επιχειρήσει πολύ σύντομα να κάνει και η Hyundai, δημιουργώντας με  αφετηρία το Santa Fe ένα pickup με σύγχρονες και συμβατές με τις  επιβατικές προτάσεις της προδιαγραφές.

Μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, αν θα βρεθούν και άλλοι κατασκευαστές που θα θελήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Hyundai, περνώντας στην παραγωγή σύγχρονα pickup που ουδεμία σχέση έχουν με εκείνα που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα.