Το 2021 η Toyota Corolla Cross!


Στα μελλοντικά πλάνα της Toyota περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η εξέλιξη της crossover έκδοσης της Corolla όπως και η αντικατάσταση του μέχρι σήμερα γνωστού GT 86.

  • 19/2/2020

Ένα μικρομεσαίων διαστάσεων crossover το οποίο θα έχει αφετηρία τη μέχρι σήμερα γνωστή Corolla περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- στα μελλοντικά πλάνα της Toyota τα οποία διέρρευσαν από το εσωτερικό της ιαπωνικής φίρμας.

Η Corolla Cross όπως πιθανότατα θα ονομάζεται θα προστεθεί στην γκάμα της Toyota το 2021 και θα διατίθεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην αμερικανική αγορά χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί να θα πρόκειται για ένα κοινό μοντέλο αλλά για δύο αυτοκίνητα που θα παρουσιάζουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση αφετηρία θα αποτελεί η παγκόσμια πλατφόρμα της ιαπωνικής φίρμας, γνωστή με την κωδική ονομασία TNGA ενώ βασικό συστατικό του μικρομεσαίου crossover θα αποτελέσουν και τα γνώριμα υβριδικά σύνολα της Toyota.

Πέρα από την Corolla Cross, στα μελλοντικά πλάνα της Toyota περιλαμβάνεται και η δεύτερη γενιά του GT 86, το οποίο πιθανότητα θα ονομάζεται GR 86 το οποίο θα αποκτήσει μεγαλύτερης ισχύος κινητήρια σύνολα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί αν οι Ιάπωνες θα καταφύγουν στην εύκολη λύση του δίλιτου-υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης που προμηθεύονται από την BMW ή αν επιμείνουν στους επίπεδους (βλ. Boxer) κινητήρες της Subaru.

Η διάθεση του νέου Toyota GT 86 θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, επεκτείνοντας την γκάμα των μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας που φέρουν τα διακριτικά GR.