Η Toyota επεκτείνει την εγγύηση των μπαταριών στα 10 χρόνια


Μπροστά στις ανησυχίες του κοινού για την αξιοπιστία των μπαταριών, η ιαπωνική εταιρία παίρνει την πρωτοβουλία να ανεβάσει το όριο με το οποίο τις καλύπτει με τις εγγυήσεις της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/10/2019

Για τον περισσότερο κόσμο οι μπαταρίες παραμένουν ακόμα μία δύσκολη εξίσωση κυρίως σε ότι αφορά την αντοχή τους αλλά και την υποστήριξη της εκάστοτε εταιρίας αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Κάτι που γνωρίζει η Toyota η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε μία εντυπωσιακή κίνηση, αυξάνοντας την εγγύηση για τις μπαταρίες των υβριδικών της στα 10 χρόνια ή στα 150.000 μίλια (240.000 χιλιόμετρα).

Όλα τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020, υβριδικά, plug-in υβριδικά και fuell cells θα καλύπτονται από τη  νέα αυτή εγγύηση, αρχικά στις ΗΠΑ.

Τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη που απαρτίζουν ένα υβριδικό σύστημα, όπως τα ηλεκτρικά μοτέρ ή οι κεντρικές μονάδες ελέγχου, θα συνεχίσουν να καλύπτονται από την εγγύηση των 8 ετών.

Η Toyota προχώρησε σ' αυτή την κίνηση παραδεχόμενη ότι ακόμα και 20 χρόνια μετά την παρουσίαση των υβριδικών της μοντέλων, το κοινό έχει ακόμα δισταγμούς για την αξιοπιστία τους. Η ιαπωνική εταιρία παραμένει ο ηγέτης στα υβριδικά αυτοκίνητα, και μόνο στις ΗΠΑ, το 44% των πωλήσεών της ήταν αυτής της τεχνολογίας.