Η Toyota επενδύει περισσότερο στην Πολωνία


Με τις υβριδικές της πωλήσεις να αυξάνονται συνεχώς η ιαπωνική εταιρία ισχυροποιεί περαιτέρω την παραγωγή των υβριδικών της εξαρτημάτων και συστημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/7/2019

Η Toyota Motor Manufacturing (TMMP) Πολωνίας θα αναλάβει από το 2021 την παραγωγή ενός δεύτερου υβριδικού κιβωτίου e-CVT στο εργοστάσιο της μάρκας στο Walbrzych της εν λόγω χώρας. Μάλιστα πέρα από την προσθήκη της παραγωγής του νέου e-CVT στο εν λόγω εργοστάσιο θα παράγεται και ένας από τους ηλεκτροκινητήρες του υβριδικού συστήματος της Toyota.

Οι νέες προσθήκες παραγωγής αποτελούν μέρος της πιο πρόσφατης επένδυσης των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε η Toyota για τα δύο της εργοστάσια στις περιοχές Walbrzych και Jelcz-Laskowice (προβλέπονται επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ).

Η Toyota Ευρώπης έχει καταγράψει αύξηση 52% στις υβριδικές της πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, κάτι λογικό αφού πλέον δεν υπάρχει ντίζελ στην γκάμα της και περισσότερες hybrid από τις υβριδικές εκδόσεις. Παγκοσμίως η Toyota έχει ως στόχο να φτάσει στα 5,5 εκατομμύρια «εξηλεκτρισμένες» πωλήσεις έως το 2025, περίπου τριπλάσια σε σχέση με το 2018.