Η Toyota επενδύει στη διάδοση των κυψελών καυσίμου


Η Toyota είναι έτοιμη για τη διάθεση συμπαγών μονάδων fuel cell στην Ιαπωνία υλοποιώντας ένα μεγαλόπνοο σχέδιο απόλυτης βιωσιμότητας.

  • 26/2/2021

Από τη μία πλευρά, η Toyota προωθεί τη διάδοση οχημάτων κυψελών καυσίμου, αλλά από την άλλη πλευρά ενεργεί και ως προμηθευτής συστήματος κυψελών καυσίμου για την προώθηση της χρήσης υδρογόνου, για τη μείωση των εκπομπών CO2 στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη συμβάλλοντας στον στόχο της βιωσιμότητας.

Έτσι η ιαπωνική εταιρία ανέπτυξε μια μονάδα που συνδυάζει βελτιστοποιημένα εξαρτήματα συστήματος από το Mirai, όπως το πακέτο κυψελών καυσίμου και άλλα εξαρτήματα για παροχή αέρα και υδρογόνου, ψύξη και έλεγχο ισχύος σε μία ενιαία μονάδα. Αυτή η νέα μονάδα είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις: σε κάθετη (Τύπος I) με διαστάσεις 890x630x690 mm με βάρος 250 κιλά και σε οριζόντια έκδοση (Τύπος II) με διαστάσεις 1.270x630x410 mm με βάρος 240 κιλά, καθεμία με έξοδο 60 kW ή 80 kW.

Οι συμπαγείς μονάδες αναμένεται να πωληθούν σε εταιρείες που αναπτύσσουν και κατασκευάζουν προϊόντα κυψελών καυσίμου για μια ποικιλία διαφορετικών εφαρμογών από την άνοιξη. Αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές για μεταφορικά μέσα όπως φορτηγά, λεωφορεία, τρένα ή πλοία, καθώς και γεννήτριες.

Η Toyota ξεκίνησε μια ποικιλία πρωτοβουλιών για τη δημιουργία μιας «κοινωνίας υδρογόνου», συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του Mirai ενός πολλά υποσχόμενου μοντέλου κυψελών καυσίμου, του λεωφορείου κυψελών καυσίμου Sora, της πώλησης συστημάτων κυψελών καυσίμου σε άλλες εταιρείες κ.ά.