Η Toyota Gazoo Racing παρουσιάζει concept car στο Le Mans - Όλα δείχνουν GR Prius


Μία επίσημη ανακοίνωση, συνοδευόμενη από teaser φωτογραφία εμπρός προφυλακτήρα, έβαλε «φωτιά» στο διαδίκτυο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 27/5/2023

Πώς θα σας φαινόταν αν η σειρά αυτοκινήτων επιδόσεων της Toyota, με τη «σφραγίδα» της Gazoo Racing, αποκτούσε άλλο ένα μοντέλο, δίπλα στα GR86, GR Yaris, GR Supra και GR Corolla;

Μπορεί να μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, ιδίως μετά τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγους μήνες ο αρχιμηχανικός του GR86, ωστόσο… έχει ο καιρός γυρίσματα. Η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει ένα νέο concept car στο φετινό 100ό αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου.

«Θα εκτεθεί ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τεχνολογίες οχημάτων που έχουν αναπτυχθεί μέσα από πολυάριθμες προκλήσεις από τη συμμετοχή μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση, που συνοδεύεται από μια teaser φωτογραφία του εμπρός προφυλακτήρα.

Η συγκεκριμένη λήψη ασφαλώς και δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του νέου concept car, κάτι άλλωστε που αποφεύγει να κάνει και η ανακοίνωση, ωστόσο κάποια στοιχεία που «προσφέρει» οδηγούν στην «ισχυρή» εκτίμηση πολλών ΜΜΕ του εξωτερικού ότι πρόκειται για ένα GR Prius!

Καταρχήν, η ύπαρξη θέσης για πινακίδα (που στη φωτογραφία «φιλοξενεί» το λογότυπο της Toyota GR) καθιστά ξεκάθαρο ότι πρόκειται για concept που «συνδέεται» με όχημα παραγωγής. Επιπλέον, το περίγραμμα του προφυλακτήρα αλλά και οι θέσεις των αισθητήρων ταιριάζουν απόλυτα με αυτά που συναντά κανείς στο νέο PHEV Prius που παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ασφαλώς υπάρχουν και σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις, με την τοποθέτηση των δύο τετράδων προβολέων LED στις άκρες του, την ύπαρξη ενός «επιθετικού» διαχωριστή αλλά και την προσθήκη ειδικών αεροδυναμικών βοηθημάτων (canards).

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, τότε το συγκεκριμένο concept car θα μπορούσε να αποτελέσει προάγγελο για ένα GR Prius παραγωγής. Άλλωστε, o νέος CEO της Toyota, Koji Sato, υπαινίχθηκε τον προηγούμενο μήνα μιλώντας στο βρετανικό Autocar ότι εξετάζεται η κυκλοφορία και άλλων μοντέλων GR. «Η επωνυμία Gazoo θα αναγνωριστεί περισσότερο στο μέλλον και ίσως μπορούμε να την εμπλουτίσουμε. Ο Master Driver μας (σ.σ. Akio Toyoda) εκτός από πρόεδρος της εταιρείας ήταν και δοκιμαστής της Gazoo. Τώρα (σ.σ. που παρέδωσε τα ηνία στον Sato) ίσως θα έχει πολύ περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει αυτοκίνητα για λογαριασμό τους», τόνισε χαρακτηριστικά.