Η Toyota γιορτάζει τα 60 χρόνια του Land Cruiser με μια ειδική έκδοση


TO LAND CRUISER ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ TOYOTA ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ.
 

  • 25/1/2019

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια, για πολλούς 70 αν προσμετρήσει και το BJ, από την πρώτη εμφάνιση του Land Cruiser. Του θρυλικού τετρακίνητου της Toyota που δίνει το παρόν στα πιο κακοτράχαλα και απομακρυσμένα σημεία αυτού του πλανήτη, ξεχωρίζοντας τόσο για τις ικανότητές του πέρα από την άσφαλτο όσο και για την παροιμιώδη αντοχή και αξιοπιστία του.

Προκειμένου λοιπόν να γιορτάσεις αυτές τις 6 ή όπως είπαμε κατά άλλους 7 δεκαετίες του Land Cruiser η Toyota θα παρουσιάσει την ειδική του έκδοση Heritage Edition, η οποία θα διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία από τις στάνταρ. Η πιο χτυπητή διαφορά είναι οι ιδιαίτερες ζάντες του των 18 ιντσών της BBS, ειδικά σχεδιασμένες για το σπέσιαλ Land Cruiser. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το μπρονζέ χρώμα τους.

Ταυτόχρονα η μεγάλη μάσκα διαθέτει εδώ στο επετειακό Land Cruiser κάποιες μαύρες λεπτομέρειες, ενώ από την άλλη δεν υπάρχουν σκαλοπάτια για την πιο εύκολη είσοδο αλλά ούτε και κάποιου είδους προστατευτικά. Υπάρχει όμως ένα πολύ όμορφο λογότυπο της μάρκας και του μοντέλου σε ρετρό στυλ στην πίσω κολώνα. 

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις είναι από μαύρο δέρμα με μπρονζέ ραφές, το δάπεδο είναι καλυμμένο με ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό, ενώ οι θέσεις είναι αποκλειστικά πέντε καθώς δεν υπάρχει επταθέσια εκδοχή. Ο κινητήρας είναι ο V8 των 5,7 lt της μάρκας με τα 381 PS, το κιβώτιο είναι αυτόματο με 8 σχέσεις.

Το Land Cruiser Heritage Edition θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Σικάγο, θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.200 μονάδες αποκλειστικά καταρχήν για τις ΗΠΑ οι οποίες θα είναι είτε μαύρες είτε περλέ λευκό.