H Toyota GR86 μπαίνει στο δυναμόμετρο και αποκαλύπτει τις αληθινές επιδόσεις της (video)


Έφτασε η στιγμή της αλήθειας για το δημοφιλές coupe με τη μέτρησή του στο δωμάτιο του δυναμόμετρου. Πόσο διαφέρουν τα αποτελέσματα σε σχέση με τους αριθμούς που δίνει η Toyota; 

  • 8/3/2022

Η νέα Toyota GR86 μάς αποκαλύφθηκε πλήρως πριν από περίπου έναν χρόνο φέροντας κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές της έναν boxer τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2.4 λίτρων με ισχύ 235 PS και ροπή που φτάνει τα 250 Nm.

Ένας από τους κατόχους του μοντέλου θέλησε να δει στην πράξη ποιες είναι οι πραγματικές του δυνατότητες και έτσι πήρε την απόφαση να το βάλει στο δωμάτιο του δυναμόμετρου για να το «μετρήσει», καταγράφοντας την προσπάθεια σε video το οποίο ανέβηκε στο κανάλι FTspeed στο YouTube.

Μέχρι τη στιγμή της μέτρησης το πισωκίνητο coupe είχε γράψει στο οδόμετρό του περίπου 500 km ενώ για να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια σχετικά με τα αποτελέσματα έγιναν συνολικά 7 διαφορετικές δοκιμές.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά αφού η Toyota GR86 κατέγραψε ιπποδύναμη 220 PS και ροπή 231.7 Nm. Μάλιστα ο παρουσιαστής αναφέρει πως στο συγκεκριμένο δυναμόμετρο είχε δοκιμάσει στο παρελθόν και το παλιό του Scion FR-S το οποίο είχε καταγράψει 170 PS και 192 Nm ροπής, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο την υπέροχή της νέας πρότασης.

Δείτε το video από τη δυναμομέτρηση…

Πηγή: YouTube/ FTspeed