H Toyota GR Corolla δείχνει τα... δόντια της με την ειδική έκδοση Morizo (photos-video)


H νέα πρόταση της Gazoo Racing κουβαλάει το παρατσούκλι του μεγάλου αφεντικού της Toyota, είναι «αδυνατισμένη» ενώ προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία με την αναβαθμισμένη της ροπή.

  • 2/6/2022

Και εκεί που νομίζαμε ότι η Toyota GR Corolla αποτελεί το απόλυτο hot hatch που προσφέρει μια μοναδική fun-to-drive εμπειρία, οι μηχανικοί της Gazοo Racing την έβαλαν εκ νέου μέσα στο γκαράζ και άρχισαν να ψάχνουν τρόπους για να την κάνουν ακόμα πιο διασκεδαστική.

Προφανώς τους βρήκαν και τους εφάρμοσαν πάνω σε μια ειδική έκδοση που φέρει την ονομασία Morizo, όπως είναι το παρατσούκλι του μεγάλου αφεντικού της εταιρείας και master driver της Gazoo Racing, Akio Toyoda.

Η Toyota GR Corolla Morizo Edition έρχεται με δύναμη 300 PS, όπως ακριβώς και στις εκδόσεις Core και Circuit Ediiton, με την ροπή ωστόσο να έχει σκαρφαλώσει από τα 370 Nm στα 400 Nm στις 3250-4600 rpm.

Από εκεί και πέρα προστέθηκε ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο iMT των 6 σχέσεων το οποίο έχει πιο «κοντές» αλλαγές και συμβάλει στον δυναμικό χαρακτήρα που συνοδεύει τη νέα πρόταση.

Σημαντική δουλειά έγινε και στον τομέα του βάρους με την Morizo Edition να είναι κατά 45 kg πιο ελαφριά σε σχέση με τη βασική έκδοση. Αυτή η εξοικονόμηση προήλθε με την αφαίρεση πολλών περιττών κομματιών στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου όπως των καθισμάτων, των ηχείων, των υαλοκαθαριστήρων καθώς και των μηχανισμών που τους κινούν.

Οι ζάντες είναι 18άρες αλουμινένιες με δεκάκτινο σχεδιασμό ενώ διαφορετική είναι και η επιλογή των ελαστικών με την ειδική έκδοση να εφοδιάζεται με τα Michelin Pilot Sport Cup 2 αντί των Pilot Sport 4.

Στο εσωτερικό ο οδηγός θα βρει μια σειρά από κόκκινες λεπτομέρειες, sport καθίσματα με επίσης κόκκινες ραφές και Ultrasuede επενδύσεις σε διάφορα σημεία όπως στο τιμόνι.

Η Toyota GR Corolla Morizo Edition θα κατασκευαστεί σε συνολικά 200 μονάδες και η παραγωγή θα γίνει στο εργοστάσιο της ιαπωνικής πόλης Motomachi. Η τιμή της αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Δείτε το video...