Η Toyota και η Lexus θα παρουσιάσουν έως το 2021 τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα


Η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία μετά τα υβριδικά στα οποία είναι πρωτοπόρος θα επενδύσει τόσο στα plug-in υβριδικά όσο και στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2019

Τόσο η Toyota όσο και η μάρκα πολυτελείας της, η Lexus, κινούνται γρήγορα και προς τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προγραμματίσει ήδη την παρουσίαση τριών EVs μέχρι το 2013. Χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ποιο από τα μοντέλα τους θα αποκτήσει και μια φουλ ηλεκτρική έκδοση. Κάτι που δεν εκπλήσσει μιας και οι Ιάπωνες χαρακτηρίζονται γενικά από κρυψίνοια και φυσικά δεν θα άλλαζαν τώρα τη λογική και την προσέγγισή τους.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως στην έκθεση του Τόκιο που ανοίγει τις πύλες της σε λίγες μέρες θα δώσει το παρόν τόσο το φουτουριστικό Toyota LQ όσο και έναν μυστηριώδες νέο ηλεκτρικό Lexus. Ταυτόχρονα και οι δύο μάρκες προγραμματίζουν plug-in υβριδικά μοντέλα, λέγοντας πως διαθέτουν ήδη την απαιτούμενη τεχνολογία.

Η αρχή θα γίνει με το RAV4 PHEV που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Los Angeles, θα έχει εκτός απροόπτου τον κινητήρα των 2.500 cc του υβριδικού, συνδυαστική απόδοση πάνω από 220 PS, δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης για περίπου 50 km κατά WLTP και εκπομπές CO2 κάτω από 50 gr/ km. Αυτό το υβριδικό σύστημα πρόωσης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και σε μοντέλα της Lexus, με πρώτο και καλύτερο το NX.