Η Toyota λανσάρει τη σειρά G’s


Με ανακοίνωσή της, η Toyota γνωστοποίησε πως στα μέσα του 2010 στην Ιαπωνία σχεδιάζει ένα σταδιακό λανσάρισμα της νέας σειράς σπορ αυτοκινήτων ?G Sports? (εν συντομία G’s).
  • 19/1/2010

Με ανακοίνωσή της, η Toyota γνωστοποίησε πως στα μέσα του 2010 στην Ιαπωνία σχεδιάζει ένα σταδιακό λανσάρισμα της νέας σειράς σπορ αυτοκινήτων ?G Sports? (εν συντομία G’s). Η σειρά G’s είναι σχεδιασμένη για πελάτες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα μοναδικό αυτοκίνητο με εξατομικευμένη σχεδίαση, εντός και εκτός, σε συνδυασμό με σπορ επιδόσεις. Μάλιστα, όπως τονίζει η ιαπωνική εταιρία, σχεδίασε απευθείας τη σπορ σειρά αντί να αναθέσει το project σε ειδική εταιρία μετατροπών, όπως συνήθως συμβαίνει.

Το βασικό μοντέλο φέρει επιπλέον εξοπλισμό όπως σπορ ανάρτηση, αεροδυναμικά εξαρτήματα και αγωνιστικού στυλ καθίσματα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην  αναβάθμιση της οδηγικής αίσθησης με στόχο μία απολαυστική οδηγική εμπειρία μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων. Για τις ρυθμίσεις αυτές υπεύθυνοι είναι οι οδηγοί δοκιμών της GAZOO Racing που οδήγησαν το νέο Lexus ?LF-A? στον αγώνα 24 ωρών του Nürburgring στη Γερμανία και εξέλιξαν το βασισμένο στο iQ, GAZOO Racing, αναβαθμισμένο από την MN4 (GRMN). Στόχος των Ιαπώνων είναι να προσφέρουν τη βέλτιστη οδηγική αίσθηση και απόλαυση σε περισσότερους πελάτες, μειώνοντας παράλληλα το κόστος παραγωγής, μέσω της μερικής εξατομίκευσης στη γραμμή παραγωγής.

Τέλος, όπως δηλώνει η Toyota, στοχεύει επίσης στο να καλλιεργήσει μία αγωνιστική κουλτούρα συμμετέχοντας ενεργά σε διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως τη Formula Nippon και SUPER GT στην Ιαπωνία, αλλά και το NASCAR στις ΗΠΑ.