H Toyota προχωρά με την Supra GRMN των 400 PS


Η κορυφαία εκδοχή της Supra θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά και η ισχύς της θα εκτοξευτεί στα 400 PS!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/1/2020

Οι φήμες εντείνονται γύρω από την εμφάνιση μιας ισχυρότερης έκδοσης με τα λογότυπα GRMN και οι Ιάπωνες είναι έτοιμοι να εκπληρώσουν την επιθυμία των petrolheads μέσα στο 2020. Η Supra GRMN δεν θα έχει απλά μια ακόμη πιο εμφατική αεροδυναμικά εμφάνιση με μεγαλύτερα σπόιλερ, πίσω πτέρυγα και race διαχύτη. Σε αρκετά σημεία θα έχει και τμήματα από ανθρακονήματα ώστε να αντισταθμιστεί το επιπλέον βάρος από τις όποιες ενισχύσεις.

Οι τελευταίες θα αφορούν στην πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, στην δυσκαμψία του πλαισίου, στη νέα απόληξη για ακόμη πιο ζωντανό ήχο και στους νέους τροχούς. Μάλιστα η ταχύτερη Supra παραγωγής θα έχει αρκετά καλούδια από την αγωνιστική GR Supra GT4 (την βλέπετε παραπάνω).

Ο τρίλιτρος εξακύλινδρος κινητήρας θα περάσει από την κατάλληλη περιποίηση  ώστε να αποδώσει τα 400 άλογα του που θα περνούν στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματο κιβωτίου 8 σχέσεων. Εδώ να πούμε πως η ισχυρότερη εκδοχή του εξακύλινδρου B58 στην αμερικανικών προδιαγραφών BMW Z4 M40i αποδίδει 382 PS (στην Ευρώπη 340) με 0-100 km/h σε 3,9 sec.