H Toyota σταμάτησε ήδη την εξέλιξη των V8 που προγραμμάτιζε


Το Lexus LC F με V8 με δύο turbo και απόδοση της τάξης των 600 PS δυστυχώς δεν πρόκειται να υπάρξει.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΤΟΥΟΤΑ
  • 14/8/2020

Η πανδημία του κορωνοϊού πέρα από τις δυσκολίες που επέφερε στις αυτοκινητοβιομηχανίες είχε και συνέπειες σε δεύτερο χρόνο, οι οποίες όμως είναι εξίσου σημαντικές.

Η Toyota για παράδειγμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές από την Ιαπωνία, αναγκάστηκε να διακόψει την εξέλιξη των οκτακύλινδρων κινητήρων που ήταν γνωστό πως είχε στα σκαριά. Και να εστιάσει σε turbo V6 και σε εξηλεκτρισμένα σύνολα.

Ο V8 με τα διπλά turbo που ήταν σε εξέλιξη προοριζόταν αρχικά για την αγωνιστική έκδοση του Lexus LC, που θα έδινε το παρόν στις φετινές 24 Ώρες του Nürburgring. Για τη συνέχεια προοριζόταν για την κορυφαία έκδοση δρόμου του μοντέλου, την LC F, η οποία υπό αυτή την μορφή, δηλαδή με twin turbo V8 δεν πρόκειται πλέον να υπάρξει.

Το μέλλον του LC F πάντως είναι γενικά και ανεξάρτητα από τον V8 αμφίβολο, καθώς άλλες πηγές από την Ιαπωνία αναφέρουν πως και το κόσμος είναι μεγάλο και οι ανθρώπινοι πόροι που απαιτούνται ιδιαίτερα μεγάλοι. Αν πάντως έφτανε στην παραγωγή με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 η απόδοση του τελευταίου θα έφτανε τα 600 PS.

Μια λιγότερο ισχυρή έκδοσή του θα αντικαθιστούσε και τον ατμοσφαιρικό V8 των 5,0 lt του LC 500, ενώ η Toyota θα τον χρησιμοποιούσε και στα μεγάλα της ημιφορτηγά στις ΗΠΑ.